Un cunoscut membru PSD Iaşi, fost lider al filialei municipale, susţine că Primăria ar trebui să-i retragă distincţiile oferite fondatorului asociaţiei Kasta Morrely din Iaşi, arestat pentru trafic de minori, iar banii oferiţi de municipalitate pentru diversele acţiuni ale asociaţiei să fie recuperaţi prin intermediul Curţii de Conturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorel Blăjuţ, membru PSD, fost lider al filialei municipale, dar şi fost deputat, consideră că fondatorul asociaţiei Kasta Morrely din Iaşi, Morel Bolea, arestat pentru trafic cu minori, a profitat de legăturile sale cu primăria pentru a ademeni mai multe tinere să activeze în asociaţia sa.

"Excelenţa Sa Morel Bolea, ajuns pe culmile gloriei cu ajutorul primarului Chirica, tocmai a fost contra-certificat de DIICOT ca fiind un "peşte" nemilos, care prezenta minore înaltei societăţi ieşene. Noroc că a fost aruncat în închisoare, fiindcă şi anul acesta primarul nostru l-ar fi premiat, aşa ca între penali. Nu ştim ce servicii a prestat municipalităţii acest proxenet, însă cert este că, având aceste titluri onorifice oferite cu atâta largheţe de primarul Iaşului, traficantul de persoane şi-a desăvârşit activitatea infracţională, convingând mai uşor bietele fete că este o persoană "influentă" şi aflată deasupra legii, adică de neatins", a declarat luni Viorel Blăjuţ, într-un comunicat de presă.

El mai spune că "te apucă greaţa când te gândeşti că acest individ murdar şi penal se mângâia pe burtă cu Mihai Chirica în Palatul Roznovanu şi că a fost finanţat cu bani publici din bugetul local".

Viorel Blăjuţ adaugă că toate distincţiile şi titlurile oferite de primărie asociaţiei lui Morel Bolea ar trebui retrase, el cerând şi recuperarea fondurile acordate de municipalitate acestei asociaţii.

"Îl rog pe colegul meu, Bogdan Cruceanu, şeful consilierilor PSD din Consiliul Local Iaşi, să ceară urgent retragerea tuturor titlurilor şi distincţiilor conferite acestui infractor în numele Iaşului şi să ceară Curţii de Conturi recuperarea banilor oferiţi asociaţiilor acestuia, Kasta Morrely şi Eurodemos, care sunt centre de tortură şi abuzuri sexuale, nu ONG-uri aflate în slujba comunităţii. Eu trag nădejdea că "marele" Chirica îl va urma pe prietenul său Morel acolo unde-i este locul, fiindcă nu trece o lună fără ca mizeriile acestui primar cercetat penal să nu păteze imaginea Iaşului, iar şi iar. Nu-i mai cer demisia din funcţia de primar, fiindcă nu şi-o va da! Individul are altă misiune, decât prosperitatea Iaşului, aceea de a-şi ajuta prietenii care frizează penalul (alţii decât Morel "Peştele" Bolea) să constituie un grup infracţional organizat, conectat la banii din bugetul Iaşului. Mâine o să ne trezim că şi traficanţii de droguri vor deveni ambasadorii Iaşului", a mai afirmat Viorel Blăjuţ.

Fondatorul asociaţiei Kasta Morrely din Iaşi, Morel Bolea, a fost arestat preventiv joi seară pentru 30 de zile, pentru trafic de minori.

Avocatul Ciprian Mitoşeriu a declarat că acuzaţiile aduse de procurori sunt "extrem de subţiri" şi a precizat că Morel Bolea este surprins de gravitatea acuzaţiilor care i se aduc.

Anchetatorii l-au reţinut pe Bolea, după percheziţiile de miercuri la gruparea din Iaşi care racola minori prin intermediul unui ONG şi al unei agenţii de modelling. Suspectul se afla într-un imobil cu 11 femei.

Surse judiciare au precizat că ancheta procurorilor a pornit de la o sesizare vizând o acuzaţie de viol ajunsă acum doi ani la Parchetul de pe lângă Tribunal.  

După primele cercetări efectuate «in rem», anchetatorii au constatat că situaţia depăşea aria lor de competenţă şi au sesizat DIICOT. 

"În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, ar fi fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de modelling, înfiinţate în municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional). Până la acest moment, în urma cercetărilor, au fost identificate cinci persoane vătămate. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală", au comunicat, miercuri, procurorii DIICOT. 

Cunoscut în lumea mondenă a Iaşiului, Morel Bolea coordonează activitatea a două asociaţii, EuroDemos şi Kasta Morrely. 

Ambele asociaţii au beneficiat constant de finanţări din partea Primăriei Iaşi, prima pentru organizarea unor dezbateri asupra drepturilor omului, simpozioane sau concursuri, iar a doua, pentru organizarea anuală a unui festival de modă. 

Tinerele care au depus mărturie în faţa anchetatorilor ar fi declarat că asociaţiile respective derulau tot felul de activităţi dubioase, unele fete susţinând chiar ar fi fost abuzate sexual. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.