Ministrul propus al Muncii, Violeta Alexandru, spune că îşi doreşte eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, astfel încât oamenii să fie impozitaţi la nivelul orelor de muncă pe care le prestează. De asemenea, Alexandru a mai afirmat că doreşte aducerea la alb a contractelor de muncă la negru şi la gri, precizând că Inspectoratul Teritorial de Muncă trebuie eficientizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Violeta Alexandru a declarat în cadrul audierilor de la comisii, că îşi propune ca în mandatul său de ministru al Muncii să încurajeze munca. “Pentru toţi cei activi, obiectivul mandatului meu fiind acela de a încuraja munca. Voi asigura pe oameni că vor avea un nivel de impozitare just, vom elimina supraimpozitarea contractelor part-time şi le vom arăta oamenilor că îi vom impozita la nivelul orelor de muncă pe care aceştia le prestează”, a spus Alexandru. Ea a precizat că va lucra cu Parlamentul şi cu partenerii sociali pentru a găsi o formulă justă şi obiectivă pentru stabilirea cuantumului salariului mediu. Violeta Alexandru a menţionat că PNL nu va tăia pensii şi salarii. “Nu tăiem pensii şi salarii, aş vrea să pun punct avalanşei de informaţii pe această temă. Sunt un om responsabil, nu fac afirmaţii pentru a avea un câştig politic, o spun cu toată fermitatea, suntem responsabili de ceea ce spunem şi oamenii trebuie să ştie de la noi că ne angajăm să nu tăiem şi salarii”, a precizat ministrul desemnat al Muncii. Violeta Alexandru a menţionat că îşi propune aducerea la alb a contractelor de muncă la negru, respectiv la gri. “Avem o problemă în România pe care trebuie să avem curajul să o acceptăm. Sunt foarte multe şi diverse tipuri de activităţi necuprinse în cadrul legal actual, dar există şi o realitate crudă pe care am tot ocolit-o şi asupra căreia îmi propun să mă aplec şi anume aducerea la alb a contractelor de muncă la negru, respectiv la gri. ITM trebuie eficientizat, atenţia pe care Ministerul Muncii trebuie să o acorde acestor lucruri trebuie să meargă dincolo de slogan şi să se aplece asupra eficienţei. Sunt oameni care desfăşoară activităţi cu seriozitate şi care se trezesc în situaţia în care apelează la servicii medicale sau ajung la pensie să nu beneficieze de drepturile care li se cuvin”, a explicat Violeta Alexandru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.