Vicepremierul Dan Barna s-a alăturat iniţiativei „Vinerea Verde - Stop! Azi, maşina stă pe loc” şi a mers pe jos la serviciu. El a adăugat că oamenii uită că pot trăi măcar uneori şi fără autovehicule.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu e prima oară când vin pe jos la muncă. Astăzi am făcut-o pentru a mă alătura iniţiativei «Vinerea Verde - Stop! Azi, maşina stă pe loc».
 
În viteza cu care ne ducem vieţile, uităm uneori să mai fim atenţi la detalii. Uităm că putem trăi, măcar uneori, şi fără automobile. Putem să mergem pe jos sau, după preferinţe, cu bicicleta sau tramvaiul. Pentru sănătatea noastră şi a mediului.
 
Cred că ne vom apropia de societatea pe care ne-o dorim atunci când particula «eco» nu va mai fi un lucru cool şi excepţional, marcat pe la ocazii festive, ci va desemna un stil de viaţă mai puţin poluant, mai sănătos şi, de ce nu, mai eficient”, a scris Dan Barna vineri pe Facebook. 
 
Ministerul Mediului a lansat campania „Vinerea Verde”, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu. Această iniţiativă este o invitaţie la mişcare, atât pentru angajaţii instituţiilor publice, cât şi pentru cei din mediul privat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.