Viitorul guvern PSD va avea două posturi de vicepremier, unul de la PSD şi unul de la ALDE, numărul ministerelor va fi mai mare decât în prezent, iar cabinetul va fi format aproape 100% din oameni noi care nu au mai făcut parte din guvernele trecute, au precizat surse politice pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit surselor citate, ALDE va primi trei sau patru ministere, cel mai probabil trei pline şi unul delegat. De asemenea, vor exista două posturi de vicepremieri care vor reveni atât PSD, cât şi ALDE.

Sursele News.ro au mai declarat că viitorii miniştri vor fi aproape 100% noi, lista fiind deja pregătită. De asemenea, se aşteaptă mai întâi nominalizarea de premier din partea preşedintelui Klaus Iohannis, pentru ca ulterior să se discute cu persoanele care vor face parte din Cabinet.

Potrivit surselor citate, PSD şi ALDE nu îşi doresc să se ajungă la CCR pentru un prezumtiv conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi şeful statului, deoarece s-ar întâzia foarte mult cu punerea în funcţiune a viitorului Guvern. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.