Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că parlamentarii partidului vor vota, în comisiile de specialitate în care sunt audiaţi miniştrii propuşi, în favoarea oamenilor "de calitate" şi împotriva celor pe care îi vor considera nepotriviţi pentru portofolii. Ponta spune că Pro România nu va vota Guvernul pentru că Ludovic Orban nu a "convins că intenţionează să fie un prim-ministru al tuturor românilor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La PSD e mult haos acuma. Aţi văzut, domnul Stănescu zice să voteze Guvernul, doamna Dăncilă zice că nu-l votează acum, dar că-l votează după. Şi e normal să nu votăm un guvern sută la sută liberal care nu ne oferă nicio garanţie pentru alegătorii noştri că anul viitor, un an foarte greu, vor merge în direcţia pe care o aşteptă oamenii. Nu ştiu de ce e atâta supărare aici, că nu votăm noi Guvernul, am înţeles că domnul Orban are destule voturi, dacă are se va învesti", a afirmat Victor Ponta, marţi, la România Tv. 
 
Liderul Pro România a spus că pentru anul viitor este nevoie de 10 miliarde de euro în plus faţă de bugetul de anul acesta pentru creşterile de pensii, salarii, continuarea PNDL.
 
"De unde iei 10 miliarde de euro? Nu e niciun proiect, nu ne păcăliţi şi repede, repede votăm Guvernul şi vedem după aia", a susţinut Ponta.
 
Acesta a anunţat că parlamentarii Pro România vor vota în comisii pe acei miniştri propuşi pe care îi vor considera adecvaţi portofoliilor, dar îi vor respinge pe cei pe care îi consideră nepregătiţi, dând exemplul miniştrilor propuşi pentru Dezvoltare şi Muncă.
 
"După cum aţi văzut, azi la comisii unde au fost oameni de bună calitate chiar i-am votat. Mâine la Externe, am vorbit cu colegii mei, o să-l votăm pe Bogdan Aurescu. Cum aş putea să zic că e rău Bogdan Aurescu când a fost ministru în Guvernul meu. (...) Unde sunt miniştri care au probleme, cum este cel de la Dezvoltare sau cum este doamna ministru al Muncii, care va gestiona cel mai important domeniu pentru social-democraţie şi anume portofoliul Muncii, fără să aibă niciun fel de experienţă şi idei şi pregătire în acest sens, acolo sigur că nu vom vota. Mai departe aşteptăm. Înţeleg că azi a fost respins doar domnul Cîţu, nu ştiu mâine dacă va mai fi respins vreun ministru. După cum probabil ştiţi şi la Parlamentul European şi în Parlamentul României absolut toţi miniştrii respinşi de comisii au fost înlocuiţi. Eu am avut asemenea cazuri, miniştrii respinşi de comisii i-am înlocuit. Şi domnul Cioloş a avut, domnul Băsescu, toţi au avut. Evident că aşteptăm ca domnul Orban, din respect pentru Parlament, să-i schimbe pe cei doi, sau trei, sau câţi or fi, dacă sunt respinşi şi în funcţie de asta, sigur că o să decidem mai departe", a mai spus Victor Ponta. 
 
Întrebat cum vor vota parlamentarii Pro Româna în şedinţa de învestire a Guvernului, liderul acestei formaţiuni politice a spus că Ludovic Orban nu l-a "convins".
 
"În comisii se votează miniştri şi acolo unde au fost oameni de calitate şi profesionişti, a votat pentru. Votul este pentru domnul Orban şi domnul Ludovic Orban, până în acest moment, cel puţin pe noi nu ne-a convins absolut deloc că intenţionează să fie un prim-ministru al tuturor românilor. Înţeleg că vrea să fie al PNL, dar totuşi PNL nu înseamnă toată România. Şi nu ne-a convins că are capacitatea profesională de a conduce România într-o perioadă grea, pentru că nu suntem într-o perioadă bună cum va fi nevoie de cineva să ne scoată din criză, or nu pot să girez cu votul meu o persoană – domnul Orban – care nu m-a convins”, a arătat Victor Ponta.
 
Fostul premier este sceptic cu privire la performanţele guvernului propus de PNL.
 
"Pentru oameni nu se întâmplă nimic, nu o să avem o guvernare mai bună, s-ar putea să avem o guvernare la fel de rea ca şi până acum", a adăugat Ponta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.