Deputatul PSD Victor Ponta a declarat joi, la Parlament, că preşedintele Klaus Iohannis „ne-a dus cu fofârlica” şi „a minţit” când a spus că Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu este ridicat din cauza Parlamentului, în condiţiile în care problema MCV este reprezentată de poziţia unor state membre şi de atitudinea unor şefi de instituţii din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu MCV-ul avem două probleme, şi domnul preşedintele Iohannis ne-a păcălit când a zis că e din cauza Parlamentului. Nu e adevărat. Şi ştim toţi că nu e adevărat şi o să recunoască la un moment dat şi domnul Iohannis. Avem două probleme. Prima problemă e opoziţia unor state membre, nu doar Olanda. La un moment dat şi Germania, şi Franţa care, din  motive de politică internă, au alegeri, spun că nu e acum momentul, mai amânăm, legat MCV de Schengen în mod incorect. În al doilea rând, poziţia publică, asumată, a unor oameni din România, şefi de instituţii, care spun să nu se ridice MCV, pentru că îi protejează pe ei chiar şi când greşesc, chiar şi când fac abuzuri. Deci astea sunt cele două probleme. Îmi pare rău că domnul Iohannis, în loc să spună adevărul, ne duce cu fofârlica. Folosesc o expresie care la Sibiu nu se foloseşte, ca să nu fie considerată jignitoare, dar asta e realitatea”, a afirmat fostul premier.

Referitor la Jean Claude Juncker, Victor Ponta a susţinut că preşedintele Comisiei Europene a fost mereu un prieten al României, care a sprijinit ţara noastră.

"Şi din punctul meu de vedere a avut un rol esenţial - faptul că România a obţinut pentru Corina Creţu portofoliul cel mai important - dezvoltarea regională în condiţiile în care preşedintele ţării s-a opus. (...) Şi totuşi, domnul Junker chiar ne-a ajutat, a fost decizia sa, la propunerea mea, ca prim ministru. Şi cred că acest lucru a însemnat pentru România ca să vorbim în cifre. (...) Ei trag de noi, dar trebuie să împingem şi noi, şi sper să reuşim să avem performanţă", a completat deputatul PSD.

Victor Ponta a mai declarat că i-a mulţumit de la tribună preşedintelui CE "în numele tuturor premierilor care n-au avut voie să vorbească în Parlament" şi care au participat la şedinţa plenului comun. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.