Preşedintele Pro România, fostul premier Victor Ponta, a ironizat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, obligativitatea privind purtarea măşti de protecţie. Ponta a mers la pupitru având mască peste care era amplasată o folie, spunând că "aşa e în Parlament: nu trebuie să vorbim şi nu trebuie să spunem ceea ce gândim, că se supără Guvernul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul Pro România, Victor Ponta, s-a prezentat, luni, la tribuna Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii împotriva ministrului Educaţiei, fără a purta mască de protecţie şi a prezentat ceea ce a numit un "model omologat” de mască de protecţie, care ar avea rolul să îi împiedice pe parlamentari să îşi exprime opiniile, "că se supără Guvernul”.
 
"Înţeleg că domnul prim ministru Orban vrea să mă amendeze că nu port mască. Îi promit domnului prim ministru şi când merg la baie să mă gândesc la măsurile economice ale domnului prim ministru voi purta această mască, uitaţi-vă! Ia uitaţi-vă! Sper să fie bună pentru domnul prim- ministru, pentru că aşa e în Parlament: nu trebuie să vorbim şi nu trebuie să spunem ceea ce gândim, că se supără Guvernul” a afirmat Victor Ponta.
 
El a spus că modelul de mască pe care l-a prezentat este omologat, pentru măsurile economice ale Guvernului. 
 
Într-o intervenţie ulterioară, Ponta s-a prezentat la pupitru purtând masca de protecţie.
 
"Pentru domnul prim ministru port masca. Cred totuşi că masca nu trebuie să ne afecteze memoria”, a afirmat Ponta într-o a doua intervenţie. 
 
Preşedintele Pro România a respins acuzaţiile PNL conform cărora moţiunea împotriva ministrului Educaţiei ar fi nestatutară. 
 
Ponta a precizat că nu cere ca ministrul Educaţiei să fie demis "ca act al Parlamentului”, aşa cum se întâmplă în cazul unei moţiuni de cenzură, respingând astfel susţinerea reprezentanţilor PNL conform căreia moţiunea împotriva Monicăi Anisie ar fi neregulamentară pe motiv că documentul cere demisia ministrului.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.