Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a explicat, vineri, la Timişoara, cum va vota în cazul unui eventual referendum pe tema justiţiei şi a subliniat că, dacă va fi o întrebare generică, ”şi Dragnea va spune că e cu Justiţia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Ponta a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Timişoara, că referendumul pe tema justiţiei este inutil, dacă este o întrebare generică.

”Dacă va fi referendum, este o întrebare generală, aşa, «Vreţi să fiţi cu justiţia, cu anticorupţia», noi credem că este inutil, nu are rost să pierzi şi timpul şi banii. Nu are rost. Cred că şi Dragnea o să spună că este cu Justiţia din punctul lui de vedere. Dacă va fi o întrebare concretă şi foarte clară, de exemplu «Sunteţi de acord ca cei condamnaţi penal în ultimii 5 ani să nu ocupe funcţii de demnitate publică», eu voi ştampila «Da» pentru că spre deosebire de mulţi alţii eu am fost acuzat de ceva, nu am fost condamnat, dimpotrivă, am fost achitat. M-am dat la o parte, m-am dus, m-am prezentat, nu am tras de timp, nu am făcut şmecherii procedurale, nu m-am plâns la Curtea Constituţională, nu am schimbat completul de judecată, m-am dus, am fost judecat, am fost achitat, pot să fac politică din nou.Când eşti condamnat şi când toată ţara e blocată de tertipurile avocăţeşti pe care le faci tu ca să scapi de judecată, atunci avem cu toţi o problemă”, a declarat Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în această săptămână, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Săptămâna viitoare, marţi, şeful statului a invitat reprezentanţii societăţii civile la consultări la Cotroceni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.