Fostul premier Victor Ponta a apreciat, pe Facebook, că intrarea lui Cătălin Predoiu în cursa pentru Primăria Capitalei nu va influenţa rezultatul unei înfruntări care se va da între Gabriela Firea şi Nicuşor Dan, Ponta făcând un inventar al eşecurilor politice ale lui Predoiu, motiv pentru care acestuia i s-ar spune ”Perdoiu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deci am auzit că i se spune Cătălin Perdoiu sau «a patra roată» de la căruţa PNL sau «prostănacul» peneliştilor / Looseroiu!!! Perfect să reprezinte actualul PNL”, a comentat Victor Ponta desemnarea lui Cătălin Predoiu drept noul candidat al PNL pentru postul de primar general al Capitalei.

Fostul premier a enumerat apoi insuccesele lui Predoiu în activitatea politică:

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”1. A fost candidat la funcţia de deputat (l-a bătut în 2008 colegul nostru Marian Ghiveciu în colegiul din Buzău; în 2012 nici nu a mai avut curaj să candideze)
2. A fost ministru în guvernul Tăriceanu, a trădat fuguţa şi a ajuns în guvernul Boc; a vrut premier după demisia lui Boc, dar a ajuns MRU 
3. A fost candidatul la funcţia de preşedinte al României al PDL, n-a mai apucat nici să candideze
4. A fost candidatul la funcţia de prim-ministru la PNL, a ajuns premier Cioloş - ghinion iar
5. Acum, după ce au renunţat Buşoi/ Orban / Munteanu, el adormise în sediul PNL şi l-au numit candidat la Primărie - a aflat asta din presă; cred că l-au pus ca să-l facă de râs!”

Ponta crede că Predoiu nu are şanse la alegerile locale, favoriţii în cursa pentru Primăria Generală fiind Gabriela Firea şi Nicuşor Dan. ”Aşa partid - aşa candidat! Rămâne cum am stabilit: Gabriela Firea favorit pentru 5 iunie (dar cu atenţie la Nicuşor Dan)!”, a mai scris Ponta.

Postarea lui Ponta a survenit la câteva ore după câteva remarci ironice ale lui Cătălin Predoiu legate de competenţele de jurist ale fostului premier.

Întrebat dacă ştie de existenţa unui nou dosar, din Gala Bute, în care să fie implicat, Cătălin Predoiu a declarat: ”Din câte am luat la cunoştinţă, din presă, dosarul privind Gala Bute este un număr de dosar, ca urmare a sesizării Corpului de Control al fostului premier Victor Ponta, un jurist remarcabil, un politician remarcant şi integru sută la sută, care a descoperit în arhivele Guvernului o serie de documente care, citite corect, i-ar fi demonstrat că eu şi domnul Ialomiţianu am îndreptat o hotărâre care iniţial nu era tocmai în regulă din punctul de vedere al tehnicii legislative”. 

Predoiu a continuat în acelaşi registru ironic. ”Cum domnul Ponta are vaste cunoştinţe juridice, demonstrate pe perioada carierei şi încununate cu un doctorat, nu a citit corect acele documente şi nu a înţeles că este un domers pozitiv pe care eu şi domul Ialomiţianu l-am făcut şi a interpretat invers”, a mai spus Predoiu, adăugând că ”Ponta a pus Corpul de Control să le facă plângere penală”. 

Cătălin Predoiu a fost desemnat, joi, de către Biroul Politic Naţional al PNL, drept candidat al partidului pentru Primăria Capitalei, după retragerile succesive ale lui Cristian Buşoi, Leonard Orban şi Marian Munteanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.