Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, afirmă că România este "în grafic" în ceea ce priveşte pregătirea preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în iunie 2019, şi dă asigurări că Executivul "lucrează în ritm intens" pentru a asigura buna desfăşurare a acestui moment. El a anunţat şi că evenimentele care vor avea loc în România în acea perioadă se vor desfăşura la Palatul Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să asigur că România este în grafic cu toate componentele legate de pregătirea Preşedinţiei. Întregul Guvern lucrează într-un ritm intens la organizarea acestui moment important pentru viitorul parcurs al ţării noastre în Uniunea Europeană", spune Negrescu, potrivit unui comunicat al Ministerului.

El a participat miercuri la cea de-a treia întrunire a Consiliului interministerial pentru pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, reunit la Palatul Victoria sub conducerea premierului Mihai Tudose.

Palatul Parlamentului a fost ales ca locaţie pentru organizarea reuniunilor de lucru care vor fi găzduite de România, pe perioada primelor şase luni ale anului 2019. Adoptarea acestei hotărâri s-a făcut pe baza unei analize de propuneri pentru clădiri care îndeplinesc criteriile organizatorice şi posibilităţile de amenajare conform standardelor Consiliului UE.

"Prin deciziile adoptate, precum şi prin constanţa reuniunilor sale, Consiliul interministerial pentru pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene îşi reconfirmă capacitatea de a asigura ghidajul politic necesar gestionării unui astfel de proiect naţional strategic", se mai arată în comunicat.

Premierul Mihai Tudose le-a cerut miniştrilor ca în şedinţa de Guvern de joi să prezinte listele complete cu persoanele desemnate să facă parte din grupurile de lucru ministeriale de pregătire a mandatului României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Decizia a fost luată în cadrul celei de-a treia reuniuni a Consiliului Naţional pentru pregătirea preşedinţiei Consiliului UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.