Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că Uniunea Europeană urmează să lanseze luna viitoare un pachet de sprijin pentru ţările membre afectate, cu sprijin financiar şi noi reglementări, poate chiar o nouă reglementare a preţurilor, pe anumite zone. El a precizat că, pe zona de energie, avem diferenţe colosale de preţ în ceea ce înseamnă importul de resurse naturale, de gaze, România plăteşte mult mai mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe energie, Uniunea Europeană urmează să lanseze luna viitoare un pachet de sprijin pentru ţările membre afectate tocmai de această situaţie, cu sprijin financiar şi noi reglementări, poate chiar o nouă reglementare a preţurilor, pe anumite zone”, a spus eurpparlamentarul PSD.

Victor Negrescu a precizat că a discutat despre acest lucru, recent, cu comisarul european pe energie.

”Uniunea Europeană înţelege că trebuie să abordăm lucrurile în comun, o discrepanţă, sau fragmentarea ne-a dus la situaţia actuală. Pe zona de energie avem diferenţe colosale de preţ în ceea ce înseamnă importul de resurse naturale, de gaze, România plăteşte mult mai mult şi nu ar trebui să se întâmple acest lucru” a spus eurodeputatul.

El a precizat că este necesar să se asigure resurse suplimentare, în contextul actual şi al unui eventual blocaj din partea Rusiei.

”Avem bani europeni alocaţi, trebuie să ne asigurăm că putem rezista şi că sancţiunile pot fi aplicate fără consecinţe pentru populaţie”, a mai spus Negrescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.