Vicepreşedintele Pro România Adrian Dobre a declarat luni la RFI că paramentarii partidului nu vor vota Guvernul Cîţu, în opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis desemnându-l premier pe Florin Cîţu în condiţiile în care a rămas consecvent ideii de alegeri anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sigur, nu vom susţine şi nu vom vota acest Guvern. Nu ştiu dacă acest Guvern îşi doreşte să fie votat, între noi fie vorba. Eu cred că această propunere a fost o propunere neserioasă”, a declarat Adrian Dobre la RFI.
 

Vicepreşedintele Pro România subliniază că ”domnul Cîţu în primul rând nu a fost capabil să-şi asigure voturile din comisia în care a fost audiat”.

”În al doilea rând, sigur că domnul Cîţu a fost o persoană extrem de contestată în spaţiul public, în ultima perioadă, nu doar de Pro România, ci de toate partidele politice, inclusiv de USR. Dacă s-ar fi dorit ca domnul Cîţu să poată coagula o majoritate parlamentară, care să susţină un Guvern funcţional, mai ales în această perioadă în care iată, România se confruntă cu diverse situaţii, unele mai complicate decât altele, cred că alta ar fi fost persoana, una cu mai multă credibilitate, mai puţin contestată. Dar sigur, noi credem că preşedintele a făcut această nominalizare, rămânând oarecum consecvent ideii de alegeri anticipate, deşi România în acest moment nu cred că-şi mai permite o asemenea manevră politică”, a declarat Adrian Dobre.

Premierul desemnat Florin Cîţu şi echipa de negociere a PNL încep luni discuţiile pentru formarea unei majorităţi în Parlament. Tot luni, conducerile celor două Camere ar urma să fie convocate pentru a stabili calendarul învestirii Guvernului, dat fiind că lista Guvernului şi programul de guvernare au fost depuse încă de vineri.

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.