Vicepremierul Dan Barna a anunţat că marţi va fi prezentat un raport cu privire la incendiul de la Institutul „Matei Balş” şi a precizat că ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a avut o reacţie responsabilă, asumată şi transparentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vlad Voiculescu a fost încă din primele minute după întâmplarea acestei tragedii la faţa locului, este activ şi prezent în eforturile pe care Ministerul Sănătăţii le face pentru a afla, pe de o parte, cauzele aceste tragedii şi înţeleg că marţi vom avea un raport asupra situaţiei care a generat tragedia respectivă. În egală măsură nu pot să nu remarc că Vlad a fost foarte deschis şi transparent, asumând şi recunoscând problemele care există în sistem, nu a mai avut tipul acela de reacţie: «suntem în control, avem tot ce ne trebuie». Avem o reacţie foarte responsabilă, foarte asumată, în care sunt recunoscute şi admise problemele care sunt în sistem şi necesitatea reglementării şi ameliorării lor. Este exact dezbaterea pe care o are şi strategia pe care o are cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a reduce riscul unor astfel de accidente”, a declarat Dan Barna, luni într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament, alături de Dacian Cioloş.

Liderul USR-PLUS a mai spus că astfel de accidente se întâmplă peste tot în lume, iar raportul va include şi informaţii despre situaţia generală din domeniul sănătăţii.

„Dar la noi parcă se întâmplă cam des şi din acest motiv sunt necesare măsuri foarte ferme, pe de o parte, necesitatea respectării regulilor. Nu ştiu care sunt cauzele de la Balş, dar nu aş fi deloc surprins să constat că s-au încălcat nişte reguli legate de limitarea accesului surselor de foc şi alte situaţii de genul acesta. Respectarea regulilor trebuie să devină obligatorie în toate locurile în care se foloseşte în contextul actual oxigenul”, a completat vicepremierul.

Chestionat dacă există tensiuni între reprezentanţii USR-PLUS în Guvern şi premier, Barna a replicat: „Nici pe departe. Există o relaţie de lucru, există o relaţie în care analizăm fiecare subiect şi fiecare temă de discuţie aşa cum trebuie în Guvernul României, cu argumente pro şi contra, luăm o decizie, o susţinem cu toţii, dincolo de cancan-urile pe care le citim în diferite spaţii media, Guvernul este stabil, funcţionează bine, nu am nimic de adăugat”.

Şase dintre pacienţii transferaţi la alte spitale din Bucureşti în urma incendiului de la Institutul Matei Balş sunt în stare critică, anunţă luni Ministerul Sănătăţii, care precizează că alţi trei pacienţi urmează să fie externaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.