Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, afirmă că politicienii care au apărut în spaţii închise fără a purta mască de protecţie transmit un mesaj care ”nu este cel mai nimerit”. Vela atrage atenţia asupra faptului că măsuri luate pentru răspândirea noului coronavirus sunt folosite în scop electoral de către unii politicieni şi îi trimite pe cei care folosesc ”în mod neprincipial” tema coronavirusului să discute cu cei care au fost bolnavi sau care au pierdut pe cineva drag din cauza COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această situaţie în care se fac analize, dezbateri, polemici pe aceste subiecte lucrurile sunt delicate pentru că fiecare crede că are dreptate. Atunci când al treilea om în stat îşi scoate masca şi vorbeşte public într-o sală cu mai mult de 16 persoane mesajul poate că nu e cel mai nimerit. (...) Trebuie să dovedim fiecare dintre cei care reprezintă într-un fel sau altul instituţiile statului, sunt exemple sau modele în show biz sau formatori de opinie în emisiuni trebuie să dea un bun exemplu pentru ceilalţi cetăţeni, astfel încât trebuie să fie şi la nivelul populaţiei această percepţie că trebuie să dăm dovadă de multă, multă responsabilitate”, a afirmat Marcel Vela, luni seară, la Realitatea Plus.

Ministrul de Interne a subliniat că ”ghinionul” guvernanţilor este că perioada de pandemie se suprapune cu o perioadă premergătoare alegerilor.

”Fiecare politician găseşte diferite forme de a se face cunoscut prin gesturi”, a afirmat Vela, spunând că afirmaţiile deputatului suspendat din PSD Cătălin Rădulescu, de profesie medic, referitoare la termoscanare au, de fapt, o miză electorală.

”Faptul că un termometru care percepe doar temperatura corpului poate fura date personale (...) sunt, după părerea mea, doar supoziţii pe care le consider strict electorale pentru a se mai câştiga câteva puncte din partea partidelor de opoziţie care au suficiente motive, evenimente, fapte, pe care le pot interpreta într-o formă sau alta pentru a-şi crea susţinători”, a mai spus ministrul de Interne.

Acesta a acuzat că unii politicieni din opoziţie au luat ”unele decizii care trec dincolo de normalitate”.

Nu în ultimul rând, Vela i-a trimis pe politicienii  care folosesc ”în mod neprincipial” tema coronavirusului să discute cu cei care au fost bolnavi sau care au pierdut pe cineva drag din cauza COVID-19.

”Dacă cineva crede că sunt invenţii, din politicienii care speculează într-un mod discutabil şi neprincipial, incorect, ar trebui să meargă într-un spital, într-o secţie de terapie intensivă şi să stea de vorbă cu oamenii bolnavi. Să meargă să discute cu oamenii care au trecut prin tragedii pierzând pe cei dragi într-un mod neaşteptat”, a mai declarat ministrul Afacerilor Interne.

Pe durata stării de alertă, purtarea măştii în spaţiile închise este obligatorie. 

Mai mulţi politicieni au ignorat această regulă în apariţiile publice din Parlament. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.