Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a răspuns duminică, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, mai multor acuzaţii ale lui Liviu Dragnea la adresa sa, numindu-l ”mincinos” pe fostul lider social-democrat, iar în ceea ce priveşte partidul Alianţa pentru Patrie, sprijinit de acesta, a ţinut să sublinieze că ”„orice preşedinte s-a supărat pe PSD nu a reuşit să înfrângă după aceea” şi nici Dragnea nu va reuşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat cum comentează afirmaţiile fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea conform cărora l-ar fi ameninţat că nu apucă în libertate Crăciunul, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a răspuns că nu a vorbit cu Dragnea de trei ani şi că nu vorbeşte ce a „ trăit” în „prietenia” sa cu Dragnea. Dîncu a precizat că „este nedemn” din partea lui Dragnea să vorbească astfel despre el.
„Nu aş vrea, prin ceea ce spun eu - care nu este cel mai confortabil pentru el - în niciun fel să-i afectez libertatea sau fericirea lui de a face o nouă politică. Dar vreau să spun: nu am vorbit cu Liviu Dragnea de trei ani, cât a fost el plecat, de când s-a întors. Deci este un mincinos, nu numai aici, în această temă, ci în tot ce a spus despre mine. A inversat lucrurile, a schimbat motivaţiile. Nu am vorbit niciodată cu el despre funcţia de premier, eu”, a declarat Vasile Dîncu la Prima TV. 
În privinţa numirii actualului director al Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, despre care spune că a fost numit „peste voia lui Liviu Dragnea”, Vasile Dîncu a povestit că Dragnea a vrut la acel moment să transmită public informaţia conform căreia PSD îl susţinea pe Dîncu pentru acest post, el opunându-se acestui demers. 
„Nu mi-am dorit niciodată să fiu şeful unui serviciu de informaţii. Nu mă pricep la asta şi nici nu ştiu la ce mi-ar folosi mie”, a explicat Dîncu.
Întrebat dacă în opinia sa formaţiunea Alianţa pentru Patrie, partidul fondat de câteva persoane şi cu privire la care Liviu Dragnea şi-a anunţat sprijinul, ar putea atrage din electoratul PSD, sociologul a răspuns că noul partid nu apare încă în sondaje. El spune că „orice preşedinte s-a supărat pe PSD nu a reuşit să  înfrângă după aceea” şi nici Dragnea nu va reuşi.
„Până la acest moment, votanţii şi nucleul dur al PSD au crescut, aşa încât nu văd... Nu apare încă în sondaje foarte evident această formaţiune politică nouă şi părerea mea este că nu va reuşi să facă acest lucru, pentru că se află, prin ceea ce afirmă, se află pe traseul AUR. AUR-ul deja (...) are o carieră politică parlamentară, deja au instrumente parlamentare şi va fi foarte greu să se lanseze”, a argumentat Vasile Dîncu. 
În acest context, Dîncu a afirmat că în opinia sa ar fi benefică scăderea pragului electoral la 3%, în aşa fel încât unele formaţiuni să reuşească să intre în consiliile locale.
 
În emisiunea Insider Politic difuzată duminică, de la ora 11:00, la Prima TV, Vasile Dîncu vorbeşte şi despre numirea lui Gabriel Vlase la SIE, despre partidul sprijinit de Liviu Dragnea, dar şi despre strategia PSD pentru consultările de luni, de la Cotroceni.
Fostul lider PSD Liviu Dragnea a declarat joi seară că, în urma primei sale apariţii publice după eliberare, a primit ameninţări de la Vasile Dîncu şi de la fostul adjunct al SRI Florian Coldea , spunându-i-se că nu va apuca Crăciunul în libertate.
 „Am primit ameninţări de la Vasile Dîncu şi Coldea că o să apuc Crăciunul.Au păstrat aceleaşi metode. Cât de proşti pot fi să creadă că mie îmi este teamă?”, a afirmat Dragnea, precizând că ameninţările s-au referit la faptul că s-au referit la libertatea sa. În aceeaşi emisiune, el a relatat cum o persoană apropiată preşedintelui Klaus Iohannis, care nu era un politician, i-a propus ca Vasile Dîncu să fie şef la SIE, însă el îi promisese lui Gabriel Vlase că PSD îl va susţine pentru acest post.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.