Liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, critică dur decizia lui Teodor Meleşcanu de a candida pentru funcţia de preşedinte al Senatului, spunând că acesta „moral şi politic” nu mai este membru ALDE, iar decizia fostului ministru a „stupefiat şi consternat” conducerea ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În ceea ce-l priveşte pe Teodor Meleşcanu, el nu mai funcţionează în grupul nostru efectiv şi opinia mea este că el nu mai poate funcţiona în ALDE. După părerea mea, calitatea lui de membru ALDE este o calitate care nu se poate discuta pe un termen lung.  (...) Teodor Meleşcanu, din punct de vedere moral şi politic, şi-a pierdut legitimitatea de a fi membru ALDE. Ceea ce a făcut domnul Meleşcanu a stupefiat şi a consternat pe toţi colegii săi din conducerea ALDE”, a afirmat Varujan Vosganian miercuri, la Parlament. 
 
El a precizat că ALDE va avea o „ripostă imediată” în privinţa celor care vor accepta funcţii din partea PSD.
 
„În cazul tuturor membrilor există câte un for statutar care vă încredinţez că se va întruni de urgenţă pentru a aplica statutul, deci nu se pune problema că noi nu vom avea o ripostă imediată, indiferent că e vorba de Delegaţia Permanentă, indiferent că este vorba de Biroul Executiv. Aşadar, procedural vorbind lucrurile se vor petrece imediat”, a mai spus Vosganian.
 
Teodor Meleşcanu, susţinut de PSD, a câştigat marţi funcţia de preşedinte al Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.