Deputatul Varujan Vosganian a ţinut, luni, un discurs în plenul Parlamentului în care a vorbit despre realizările din 2017 ale guvernării coaliţiei PSD-ALDE şi a menţionat că o mare şansă a ţării este că „avem un prim-ministru a cărui imagine se poate clădi odată cu acest nou guvern”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Propun un pact colegilor din opoziţie: ocupaţi-vă de Dragnea, noi ne ocupăm de guvernare”, a spus în deschiderea discursului său.

El a continuat: „Când se investeşte un nou guvern, avem un bun prilej de meditaţie cu privire la ceea ce lăsăm în urmă, la ceea ce ne aşteaptă. În această privinţă, cred că încă nu ne-am dezbărat de aceatsă mentalitate care vede în acest ţinut o cultură cronică a sărăciei, această mentalitate care spune că românul este blestemat ca-n ţara lui să se nască şi să moară sărac e una care încă ne bântuie. Nu ştiu cine are de câştigat din inocularea unui sentiment de neputinţă”, a spus Vosganian.

El a remarcat faptul că, în 2017, „chiar cu trei propuneri de prim-ministru, produsul intern brut a crescut cu peste 90 de milioane de lei”. El a punctat şi creşterea numărului de locuri de muncă, că veniturile populatiei au crescut.

„Eu vă dau o veste proastă şi una bună în ceea ce priveşte acest guvern: vestea proastă e că doamna Dăncilă e puţin cunoscută, vestea bună e că doamna Dăncilă e puţin cunoscută”, a mai declarat Vosganian. „Avem o mare şansă că avem un prim-ministru a cărui imagine se poate clădi odată cu acest nou guvern”.

El a vorbit despre aşteptările ALDE - speră că Tudorel Toader va întregi politica în ceea ce proveşte reforma în Justiţie şi ca acelaşi lucru să se întâmple privitor la politica fiscală.

„După aproape 30 de ani, în această cultură cronică a sărăciei care se osifică precum coralii pe stânci, este momentul să lepădăm acest blestem care spune că românul e blestemat să se nască şi să moară sărac. A venit momentul să ne mântuim”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.