Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, spune că se consultă de câteva ori pe săptămână cu liderul PSD, Liviu Dragnea, de care îl leagă o prietenie, şi că sfaturile sale sunt exclusiv economice şi sociale. El susţine că remanierile dese sunt o dovadă de profesionalism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Totul a pornit de la o solicitare, apoi a devenit o prietenie. Când rezonezi cu oamenii care lucrezi şi vrei să schimbi viaţa românilor...”, a declarat Vâlcov, duminică seara, la Antena 3, referindu-se la relaţia sa cu Liviu Dragnea.

Întrebat dacă e bine ca imagine schimbarea miniştrilor destul de des, Darius Vâlcov a replicat: „E un semn de profesionalism, acest program de guvernare este o piatră de încercare. Dacă dăm în spate 28 de ani, este un program de care chiar se vorbeşte, erau nişte programe care după alegeri dispăreau. Şi puterea celor care vin şi conduc ministerele se dovedeşte limitată. Fiind limitată, decizia politică avea de ales. Ori mergem mai departe dar vedem că nu fac performanţă, ce faci? Îl ţii mai departe? Sau îl schimbi şi încerci mai departe. Soluţia a fost cea corectă”.
 
Răspunzând unei întrebări, el a spus că se consultă cu Liviu Dragnea ”de câteva ori pe săptămână”.
 
Vâlcov a negat că el ar conduce Guvernul, susţinând că el doar dă sfaturi în zona economică şi socială, iar unele sunt acceptate, altele nu.

”Guvernul este condus de doamna premier şi eu sunt consilierul său. Sunt unul dintre cei care au ajutat la realizarea programului de guvernare. Sfaturile mele sunt în zona exclusiv economico-socială. Nu eu conduc Guvernul”, a spus consilierul Vioricăi Dăncilă.

El nu a vrut să spună ce sfaturi ale sale nu au fost acceptate, însă a dat exemplul unui care a fost aplicat: înfiinţarea contului juniorului. Această decizie a fost deja criticată, pentru că presupune înfiinţarea câte unui cont la Trezorerie pentru toţi minorii din România, fără a se cere acordul părinţilor, dar în care aceştia pot depune bani care nu mai pot fi scoşi înaintea împlinirea vârstei de 18 ani de către copil.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.