USR susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ”se foloseşte de pretextul protocoalelor secrete ca să îl demită pe procurorul general al României”, ”urgenţa” fiind determinată de deschiderea dosarului penal care visează violenţele din 10 august. Reprezentanţii partidului spun că ministrul Justiţiei are misiunea din partea PSD-ALDE de a ”decapita toţi procurorii şefi care în ultimii ani au avut rezultate în lupta anticorupţie şi au deranjat anumiţi politicieni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul justiţiei Tudorel Toader se foloseşte de pretextul protocoalelor secrete ca să îl demită pe procurorul general al României şi să propună în locul lui un procuror care să răspundă prompt la comenzile politice ale lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. După schimbarea procurorului şef DIICOT şi demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la DNA, Tudorel Toader vrea să încheie misiunea pe care a primit-o de la liderii PSD-ALDE de a decapita toţi procurorii şefi care în ultimii ani au avut rezultate în lupta anticorupţie şi au deranjat anumiţi politicieni şi acoliţii lor”, este mesajul postat, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook a Uniunii Salvaţi România (USR). 

Reprezentanţii partidului afirmă că ”urgenţa de a-l demite pe procurorul general a apărut după deschiderea dosarului privind violenţele de la mitingul din 10 august”. 

”PSD vrea să ascundă adevărul aşa cum a făcut cu Revoluţia şi mineriadele pentru a-şi scăpa liderii care au dat ordine. Liviu Dragnea a încercat să lanseze mai multe fumigene în mass-media pentru a distrage atenţia de la reprimarea prin violenţă a mitingului din 10 august, dar strategia nu a funcţionat, iar Parchetul General a continuat să primească sute de plângeri de la cetăţeni paşnici care au fost gazaţi şi bătuţi fără motiv de Jandarmerie”, mai scrie USR pe pagina de Facebook. 

Aceştia susţin că ancheta Parchetului General, care a primit peste 700 de plângeri, însoţite de fotografii şi clipuri video, ”va duce cu siguranţa la câţiva dintre decidenţii din instituţii publice care ascultă ordine de la PSD, în loc să îşi respecte datoria de a asigura siguranţa cetăţenilor”. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

În urma unei proceduri similare de evaluare a activităţii manageriale, ministrul Toader a făcut propunerea care a dus la revocarea Lauei Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.