Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună (RO+) fac un apel către politicienii responsabili să înţeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles şi să acţioneze în interesul României şi al românilor trimiţând de urgenţă Guvernul Dăncilă la coşul de gunoi al istoriei. De asemenea, fac un apel la acţiune, în ultimul ceas, pentru a declanşa alegeri anticipate, aceasta fiind forma democratică prin care se redă cetăţenilor posibilitatea să-şi aleagă singuri viitorul ţării: ”gaşca infracţională Dragnea sau România europeană”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună (RO+) fac un apel către politicienii responsabili să înţeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles şi să acţioneze în interesul României şi al românilor trimiţând de urgenţă Guvernul Dăncilă la coşul de gunoi al istoriei. De asemenea, facem un apel la acţiune, în ultimul ceas, pentru a declanşa alegeri anticipate. Aceasta este forma democratică prin care se redă cetăţenilor posibilitatea să-şi aleagă singuri viitorul ţării: gaşca infracţională Dragnea sau România europeană!”, se arată într-un comunicat comun al USR şi Mişcarea România Împreună.

Cele două formaţiuni arată că marţi a fost transmis un ultim semnal de alarmă pe care autorităţile europene îl dau, clar şi răspicat, în ceea ce priveşte abuzurile şi devierile de la statul de drept ale actualei coaliţii PSD-ALDE.

”USR şi RO+ îşi exprimă îngrijorarea faţă de reacţiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în faţă nu vor să recunoască că subminează statul de drept din România şi îndepărtează ţara noastră de valorile europene. Această coaliţie periculoasă a modificat Legile Justiţiei şi Codurile Penale fără să ceară avizul Comisiei de la Veneţia, a minţit cu neruşinare ambasadele şi oficialii europeni, şi-a gazat proprii cetăţeni încălcând drepturile şi libertăţile pe care UE le protejează, a adoptat legi care intimidează societatea civilă şi a încercat să restricţioneze libertatea presei”, se arată în comunicat.

USR şi Mişcarea România Împreună spun că nu se poate aşa şi că vor o Românie care să meargă înainte în Uniunea Europeană, o Românie care să conteze în Europa şi să lucreze acasă la consolidarea democraţiei, întărirea statului de drept şi la prosperitatea propriilor cetăţeni.

“Acest Guvern şi coaliţia care îl susţine ne-au băgat într-o fundătură. Ne va lua ani de zile să reparăm ce au stricat, să ne recâştigăm credibilitatea în lume. România nu seamănă cu Dragnea şi Dăncilă, românii nu sunt nici infractori, nici incompetenţi. Plecarea lor de îndată de la conducere este o urgenţă”, spune Dacian Cioloş, preşedinte fondator RO+, citat în comunicat.

”Românii îşi doresc să rămână în Uniunea Europeană. Beneficiile aduse de intrarea în marea familie europeană se văd cât se poate de clar în viaţa de zi-cu-zi a românilor şi nu pot fi acoperite de propaganda mincinoasă a lui Dragnea şi Tăriceanu care văd în UE principala stavilă în calea acaparării totale a României”, a declarat Dan Barna, preşedintele USR.

Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună cer parlamentarilor coaliţiei PSD-ALDE ”care nu sunt şantajaţi de gaşca infracţională a lui Liviu Dragnea să înţeleagă gravitatea momentului şi să acţioneze în interesul celor care i-au ales”.

”USR şi RO+ sunt gata să găsească cadrul necesar pentru discuţii cu reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare şi să faciliteze dialogul cu toate forţele democratice din societatea civilă pentru a scăpa România de un grup infracţional care ne periclitează viitorul european”, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.