USR salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a da aviz favorabil cererii de urmărire penală formulată de către Procurorul General al României pentru Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu în dosarul Revoluţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Justiţia are datoria morală şi responsabilitatea juridică de a se pronunţa în acest dosar şi să restabilească adevărul istoric. Este o reparaţie pe care societatea noastră este datoare să o facă pentru victimele şi familiile acelor evenimente tragice. Aflarea adevărului este cu atât mai importantă cu cât procurorii de caz au stabilit că teroriştii despre care Ion Iliescu vorbeşte de 29 de ani, şi din cauza cărora susţine că era să-şi piardă viaţa pe baricade, nu au existat niciun moment”, susţine  USR într-un comunicat.

“Miile de familii trebuie să cunoască adevărul aşa cum s-a petrecut. De 29 de ani trăim în minciunile cu care Ion Iliescu a intoxicat realitatea. Justiţia are datoria morală de a face lumină în acest dosar. Trecutul istoric trebuie cunoscut iar cei care se fac vinovaţi de moartea a miilor de oameni să plătească. Condamnarea torţionarilor Alexandru Vişinescu şi Ioan Ficior ne-a arătat că niciodată nu este prea târziu pentru dreptate” a declarat deputatul USR Iulian Bulai, membru al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor.

Bilanţul oficial al Revoluţiei arată 1104 decedaţi, 275 de oameni judecaţi, 1142 de oameni au murit, peste 3000 de răniţi la evenimentele de la Revoluţie.

”Pentru toţi aceştia justiţia trebuie acum să îşi facă datoria. USR cere Guvernului retragerea sprijinului politic pentru domnul Gelu Voican Voiculescu care conduce în prezent Institutul Revoluţiei. Iar celui mai mare partid din România îi cerem retragerea titlului de preşedinte onorific acordat lui Ion Iliescu. 29 de ani au fost de ajuns!”, se mai arată în comunicatul USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu în dosarul Revoluţiei din 1989.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.