USR a verificat ce achiziţii publice fac primăriile în vreme de pandemie, descoperind că Primăria Suceava a cheltuit 71.000 lei pe strategia şi brandul oraşului, în vreme ce Spitalul Judeţean va fi închis din cauza coronavirusului. Reprezentanţii formaţiunii au mai descoperit că primăriile cumpără ornamente pentru Crăciunul viitor, trandafiri urcători şi panseluţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am căutat să vedem ce achiziţii fac autorităţile localeîn această perioadă, când toţi banii ar trebui îndreptaţi către stoparea răspândirii virusului şi salvarea de vieţi. Banii se duc pe trandafiri urcători, panseluţe şi ornamente pentru Crăciunul următor. Primăria din Suceava a cheltuit 71.000 lei pe strategia şi brandul oraşului, în vreme ce spitalul Judeţean din Suceava va fi închis din cauza coronavirusului, după ce 92 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv”, a transmis, marţi USR.

Reprezentanţii formaţiunii consideră că, în contextul crizei provocate de noul coronavirus, ”avem nevoie de orice leu pentru a combate efectele epidemiei de COVID-19 atât în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei, cât şi economia”.

”Trebuie să spunem «STOP» risipei din banul public! Avem nevoie de responsabilitate, USR reia apelul către autorităţi de a rectifica bugetele locale astfel încât banii destinaţi iniţial pentru festivaluri şi petreceri să fie direcţionaţi către sistemul de sănătate local şi judeţean. Urgent”, a mai transmis USR. 

Potrivit formaţiunii, Primăria Bolintin Vale are 45.000 de lei pentru panseluţe, tuia şi pământ vegetal, iar Primăria Dorohoi cumpără un foişor cu fântână arteziană, cu 76.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.