În urma unui amplu proces de selecţie deschis tuturor profesioniştilor din domeniu, USR îl propune pentru funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE pe Florian Munteanu, un profesionist cu peste 20 de ani în domeniile energiei şi finanţelor în organizaţii de top şi în mediul antreprenorial, arată comunicatul de presă al partidului. În schimb, PSD a trimis la Comisia de industrii şi servicii două candidaturi, una aparţinând fostului deputat PSD Iulian Iancu, cealaltă fostului senator PSD Scarlat Iriza. USR îşi manifestă speranţa ca PSD să nu îşi bată joc de români şi de România propunând încă un politruc în conducerea ANRE, instituţie care gestionează o piaţă de miliarde de euro, piaţa de energie, şi care ar trebui să vegheze la servicii de calitate pentru consumatorii români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR a promis că va propune cei mai buni candidaţi pentru funcţiile publice din statul român. Aşadar, am organizat, din nou, un proces de selecţie deschis tuturor profesioniştilor din domeniu pentru funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE. În contextul în care ANRE a gestionat lamentabil piaţa de energie în ultimii ani, a sabotat în mod voit consumatorii români prin reglementări împotriva intereselor lor şi a pus beţe în roate investiţiilor, USR consideră că avem nevoie mai mult ca oricând de un profesionist integru în conducerea acestei instituţii. Am speranţa că toţi colegii parlamentari vor înţelege importanţa acestei instituţii şi vom trimite acolo un adevărat profesionist care să urmărească interesul românilor, nu al unui grup restrâns”, declară Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, conform sursei citate.

Florian Munteanu, propunerea USR pentru funcţia de membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii de Reglementare în Domeniul Energiei, este absolvent al unui MBA la Universitatea Cambridge şi are o experienţă de peste 20 de ani în domeniile energiei şi finanţelor în organizaţii de top şi în mediul antreprenorial, cu activitate atât în România cât şi la nivel internaţional, pe patru continente.

Florian Munteanu a lucrat, de asemenea, timp de 13 ani, în calitate de director financiar al sucursalei din România a celei mai mari companii de foraj petrolier offshore de mare adâncime după numărul de instalaţii petroliere.

„Coaliţia sărăciei nu vrea însă profesionişti în conducerea ANRE şi nici nu urmăreşte interesul românilor, vrea doar politruci, care să răspundă prompt comenzilor politice. În prima fază, l-a pus în funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE pe Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD de Olt, Paul Stănescu. La sesizarea USR, Curtea Constituţională a decis că numirea s-a făcut fără a fi respectate condiţiile prevăzute de lege, în condiţiile în care Alexandru Stănescu nu avea vreo legătură cu domeniul pe care se presupunea că ar trebui să-l supravegheze. După acest eşec, candidează pentru conducerea ANRE Iulian Iancu, fost deputat PSD, intens promovat de propaganda rusească din România şi autor al legii offshore care a blocat timp de 3 ani începerea exploatării gazelor din Marea Neagră, acţiune care a accentuat dependenţa României de gazul rusesc. În 2019, preşedintele Klaus Iohannis i-a refuzat numirea în funcţia de vicepremier pentru teme economice acuzându-l că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”. Acum, în 2022, în plină criză energetică şi cu un război în plină desfăşurare la graniţele României, Iulian Iancu a devenit bun? Interesele cui le va servi el la conducerea ANRE?”, mai indică sursa menţionată.

La rândul său, fostul senator PSD Scarlat Iriza pare la fel de pregătit pentru funcţia de conducere a ANRE pe cât era fratele lui Alexandru Stănescu. Inginer electrotehnist ca pregătire, acesta a condus o firmă de reparaţii utilaje, înainte de a fi propulsat politic direct în fotoliul de parlamentar (două mandate de deputat, un mandat de senator), conchide sursa amintită.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.