USR lansează o invitaţie deschisă tuturor profesioniştilor pentru a-şi trimite candidaturile în vederea alegerii celei mai competente persoane care să fie nominalizată din partea partidului în comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). „După îndepărtarea lui Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD de Olt Paul Stănescu, din conducerea ANRE, Parlamentul trebuie să numească un profesionist în comitetul de reglementare al ANRE”, mai transmite partidul, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR a contestat la CCR, în decembrie 2021, numirea lui Alexandru Stănescu în conducerea ANRE şi a câştigat, mai arată sursa citată.
 
CCR a declarat numirea lui Alexandru Stănescu, un personaj fără competenţe în domeniul energiei care nu a fost nici măcar audiat de Parlament, neconstituţională. În locul lui, Parlamentul va trebui să numească un alt reprezentant. 
 
USR a fost şi este un partid deschis care promovează cele mai pregătite persoane în funcţiile publice, fie ele din cadrul partidului fie din afara lui. 
 
„Ne dorim să venim cu cel mai bun profesionist pentru o funcţie atât de importantă. ANRE are nevoie de reformă, iar asta nu se poate întâmpla fără persoanele potrivite în funcţiile cheie. Am văzut cu toţii ce înseamnă să ai oameni nepregătiţi la ANRE când această instituţie a gestionat execrabil domeniul energiei în criza facturilor din iarnă. E momentul pentru reformă şi profesionalism. Aşteptăm cât mai multe candidaturi”, a declarat Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii.
 
Candidaţii trebuie să respecte condiţiile legale pentru aceste funcţii, dar şi criteriile de profesionalism şi integritate ale USR.
 
Criterii de eligibilitate ANRE:
 
- Să fie cetăţean român, cu domiciliul stabil în România;
- Să aibă o bună reputaţie;
- Să aibă studii superioare şi pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic;
- Să aibă o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum şi experienţă de minimum 5 ani în funcţii de conducere în instituţii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale.
 
Criteriile suplimentare ale USR vizează integritatea morală a candidaţilor: nu vor fi acceptate persoane cu dosare penale sau trimise în judecată pentru fapte penale, persoane care au redactat lucrări, sau au obţinut diplome sau alte titluri ştiinţifice prin plagiat (furt intelectual) sau persoane care au fost implicate în obţinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate sau în cazuri de conflict de interese.
 
Candidaturile trebuie să conţină CV-urile persoanelor care trimit candidaturi, precum şi un plan de acţiune pentru o bună funcţionare a pieţei de energie şi impulsionarea investiţiilor în contextul crizei energetice în care ne aflăm. De asemenea, planul trebuie să conţină şi elemente care să vizeze transparentizarea şi îmbunătăţirea activităţii instituţiei.
 
„Uniunea Salvaţi România are dreptul legal, la fel ca şi celelalte partide politice, de a face nominalizări pentru comitetul de reglementare al ANRE. Decizia asupra desemnării persoanelor se va lua, potrivit legii, în Comisiile parlamentare permanente şi în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Aplicaţiile pot fi trimise până luni, 30 mai, ora 24:00, la adresa de e-mail usrplus@cdep.ro”, mai indică sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.