USR a transmis, marţi seară, că implicarea cadrelor Ministerului de Interne în distribuirea Sfintelor Paşte şi a Luminii sfinte este ”inoportună şi imprudentă” şi contravine măsurilor de distanţare socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tradiţiile sunt importante pentru fiecare popor. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru respectarea lor este legitimă. Paştele a fost şi va fi întotdeauna o sărbătoare esenţială pentru un popor majoritar creştin. Însă implicarea cadrelor Ministerului de Interne într-un efort naţional care contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanţarea socială, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonanţele militare emise până acum o considerăm inoportună şi imprudentă”, a transmis, marţi seară, USR.

Potrivit USR, semnalul pe care ministrul de interne Marcel Vela l-a transmis în această seară ”este unul generator de confuzie în rândul populaţiei care, pe bună dreptate, se va întreba când vorbesc autorităţile serios: Atunci când insistă pentru distanţare socială sau atunci când crează excepţii”.

”Riscurile, mai ales pentru localităţile cu o densitate mare a populaţiei, sunt importante şi ministrul Vela ar fi trebuit să le ia în serios, pentru binele nostru, al tuturor. Spunem aceste lucruri ştiind că speranţa e de fapt sădită în fiecare dintre noi şi conştienţi fiind că doar împreună, responsabili, putem să depăşim această criză”, a mai transmis USR.

Ministrul de Interne Marcel Vela prezintă acordul semnat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.