Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat vineri PSD şi PNL că au politizat conducerea ASF, care trebuia să supravegheze piaţa de asigurări astfel încât românii să nu plătească preţuri triple la poliţele RCA. USR a redepus o solicitare de invitare în Parlament a preşedintelui ASF, Nicu Marcu, pentru a primi explicaţii despre scumpirile din piaţa de asigurări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au explodat preţurile la RCA. Spre exemplu, pentru o maşină cu motor de 1,5 litri, a crescut de la 900 la 1.200 de lei tariful de referinţă. Există şi un vinovat: PSD şi PNL, cei care au politizat conducerea ASF, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, adică poliţistul acestei pieţe de asigurări care trebuia să nu lase să se întâmple o ţeapă de proporţiile City Insurance. Statul român a plătit până acum 650 de milioane de lei şi de-abia a ajuns la jumătate cu despăgubirile”, spune preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Potrivit USR, preşedintele ASF este dator cu explicaţii şi de aceea USR îl cheamă în Parlament.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Solicitarea a fost depusă astăzi de senatorii Anca Dragu, Narcis Mircescu şi Claudiu Mureşan pentru invitarea la Comisia de buget din Senat.

”Poate de această dată, Nicu Marcu vine să explice ce se întâmplă în piaţa de asigurări. Luna trecută, deputaţii USR Pollyanna Hangan şi Mihai Botez au depus o solicitare similară pentru invitarea lui Nicu Marcu la Comisia economică, dar aceasta a fost băgată la sertar de PSD şi PNL”, mai precizează USR.

”Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, al cărei preşedinte câştigă 12.000 de euro pe lună, este înţesată de oamenii PSD şi PNL. Normal că n-au stat cu ochii pe ţeapa City Insurance, normal că nu şi-au făcut treaba de supraveghere şi control, pentru că probabil aveau alte interese şi serveau alte interese. Cine trage ponoasele? Cetăţenii obişnuiţi. Ei, specialii, îşi încarcă sutele de milioane în conturi, noi ajungem să plătim RCA de trei ori mai mult decât acum câţiva ani. Acesta este statul pe care îl propun PSD şi PNL. Statul privilegiaţilor, statul specialilor, statul celor care bagă mâna în buzunarul oamenilor cinstiţi”, spune preşedintele USR, Cătălin Drulă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.