Liderul filialei municipale a USR Iaşi, deputatul Filip Havârneanu, a anunţat că reprezentanţii USR vor propune în Consiliul Local ca tradiţionalul foc de artificii de Revelion de la Iaşi să fie înlocuit cu un spectacol de lasere şi drone, motivând că artificiile sperie câinii şi pisicile şi pot cauza moartea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Filip Havârneanu a scris, miercuri, pe Facebook că USR Iaşi va propune în Consiliul Local un spectacol "unic" de Revelion, cu lasere şi drone care să înlocuiască tradiţionalele artificii şi alte elemente pirotehnice. 

"Îi felicit pe colegii mei consilieri locali pentru grija faţă de animale şi pentru propunere. Iubim animalele şi ne place tehnologia. Trăim în secolul 21, iar posibilităţile prin care putem organiza festivităţi spectaculoase cu respect pentru mediu sunt nenumărate", a precizat şeful organizaţiei municipale USR Iaşi, Filip Havârneanu. 

El a afirmat că amendamentul propus de consilierii USR Iaşi va fi discutat în şedinţa ordinară de Consiliu Local din această săptămână. 

Deputatul Filip Havârneanu susţine că în noaptea de 31 decembrie se înregistrează cele mai multe cazuri de pierderi ale câinilor şi pisicilor. 

"Spectacolul de artificii este un adevărat coşmar, ducând deseori chiar la moartea animalelor înaintate în vârstă. Organizând un show de lumini cu lasere şi drone, vom fi în continuare prietenoşi cu fauna urbanizată şi cu natura. În acelaşi timp ieşenii vor putea admira un spectacol unic şi original, nemaivăzut în Iaşi până acum", a mai declarat deputatul USR Filip Havârneanu. 

Primăria Iaşi nu a anunţat deocamdată programul manifestărilor ce vor fi organizate în centrul oraşului de Revelion. 

În anii trecuţi, în noaptea dintre ani avea loc un concert maraton în Piaţa Palatului, urmat la miezul nopţii de un foc imens de artificii. 

Proprietarii animalelor de companie au invocat faptul că pisicile şi câinii se sperie de zgomotul puternic provocat de artificii, înregistrându-se şi cazuri când animalele ţinute la curte au dispărut şi nu au mai fost găsite. 

  

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.