Filiala ieşeană a USR a anunţat, joi, că va sesiza Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în cazul primarului Mihai Chirica, după ce presa locală a dezvăluit că edilul a avut împuternicire pentru a efectua operaţiuni bancare în numele unei firme deţinute de fratele său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR Iaşi a anunţat, joi, că va sesiza ANI cu privire la încălcarea "flagrantă" de către Mihai Chirica a legii privind integritatea în exercitarea funcţiei de primar, după "apariţia unor dovezi clare că primarul Iaşiului are şi calitatea de împuternicit în bancă şi drept de semnătură la firma Eurodesign".
 
"În toţi aceşti ani, edilul Iaşului s-a folosit de funcţia sa publică pentru a-si dezvolta afacerile oneroase, iar acest lucru nu poate rămâne nepedepsit. Primarul Chirica nu se mai poate ascunde după propriile rude şi minciuni, pentru a-şi construi palate, sfidând legea. Iaşiul are nevoie de un primar axat pe marile proiecte de infrastructură, mediu, sănătate şi educaţie. Iaşul este blocat între firmele căpuşă care fac legea, cu semnătura unui primar devotat planurilor sale. Mihai Chirica trebuie să plece din fruntea Primăriei şi să plătească din buzunarul propriu toate daunele aduse comunităţii", a afirmat liderul filialei municipale USR Iaşi, deputatul Filip Havârneanu.
 
Şeful USR Iaşi susţine că "la Iaşi hoţia nu trebuie tolerată, ci sancţionată pe măsură".
 
"Corupţia şi furtul mascat, elemente care definesc administraţia Chirica, trebuie să determine organele competente să pună capăt cât mai repede acestei grupări dubioase conduse de acest sărac primar bogat. Mihai Chirica trebuie să elibereze biroul de primar, unde momentan funcţionează o agenţie de plasare a banilor publici, în funcţie de interese", a adăugat liderul USR Iaşi.
 
Publicaţia Reporter de Iaşi a scris, joi, că deţine dovada că Mihai Chirica avea împuternicire pe numele său pentru a reprezenta firma Eurodesign Consulting SRL în operaţiunile bancare. Potrivit jurnaliştilor, Chirica avea practic dreptul de a scoate bani din contul acestei firme. 
 
"Dovezile noastre sunt pentru perioada 2020-2022, dar surse autorizate spun că împuternicirea de care beneficia Mihai Chirica este mult mai veche, încă de la înfiinţarea firmei, în 2007", arată Reporter de Iaşi.
 
De asemenea, jurnaliştii au precizat că deţin dovada că soţia primarului, Cristina Chirica, a scos personal 2.000 de lei din contul Eurodesign SRL, pe 4 august 2020.
 
Ridicarea s-ar fi realizat în numerar, la ghişeul băncii. Soţia primarului a putut scoate bani din contul firmei în baza împuternicirii pe care o deţine, eliberate de fratele primarului, Ioan Chirica, acesta fiind administratorul din acte al societăţii comerciale, mai arată jurnaliştii ieşeni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.