USR a transmis, vineri, după trimiterea în judecată a fostului şef al UNIFARM, că ai este puţin şi se va afla cine face parte din caracatiţa corupţiei din sistemul medical. ”S-au cheltuit sume enorme sub pretextul urgenţei, însă fondurile au ajuns la apropiaţii sistemului susţinut de vechea clasă politică”, a transmis USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La începutul pandemiei, când fiecare dintre noi încerca să facă bine în comunitatea sa, în încercarea de a trece cu bine împreună peste încercările provocate de pandemie, Eugen Adrian Ionel, şeful Unifarm, cerea şpagă în valoare de 780.000 de euro pentru achiziţia de măşti. Azi a fost trimis în judecată. Avem încredere că justiţia îşi va face treaba şi în curând vom afla cine face parte din caracatiţa corupţiei din sistemul medical. Aceşti bani reprezintă probabil doar vârful icebergului când vine vorba de risipirea banului public pe timp de pandemie”, a transmis, vineri, USR.

Formaţiunea apreciază că ”s-au cheltuit sume enorme sub pretextul urgenţei mondiale, însă în România fondurile au ajuns de fapt la apropiaţii sistemului susţinut de vechea clasă politică”.

”În tot acest timp, sistemul medical românesc rămâne grav bolnav.  Însă lucrurile se vor schimba. În curând, USR-PLUS va ajunge la guvernare şi vom începe revoluţia bunei guvernări”, a mai transmis USR.

Fostul director al Unifarm Adrian Ionel a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în dosarul în care ar fi pretins 760.000 de euro intermediarului unei firme pentru a atribui un contract de furnizare de măşti şi combinezoane. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.