Combinatul de Oţeluri Speciale de la Târgovişte a fost salvat de investiţia unei firme private, după ce Claudiu Năsui, fostul ministru USR al Economiei, a făcut faţă presiunilor politice ca fabrica să fie naţionalizată şi să devină astfel o gaură neagră, a transmis, miercuri, USR, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul italian Beltrame a preluat recent COS Târgovişte prin achitarea datoriei, făcută de acţionarul rus la ANAF. Noul proprietar vrea să facă o investiţie de vreo 6 ori mai mare decât a dat pe combinat şi va angaja încă 1.000 de angajaţi”, a transmis, miercuri, USR, într-un comunicat de presă.  

Potrivit formaţiunii, ”salvarea combinatului a fost posibilă cu implicarea fostului ministru USR al Economiei Claudiu Năsui şi a parlamentarii USR de Dâmboviţa, care s-au opus ca fabrica să fie naţionalizată şi să devină o sursă de sinecuri de partid”. ”S-au făcut anul trecut presiuni imense asupra mea, din partea întregului eşichier politic să semnez trecerea COS Târgovişte sub ministerul Economiei. Eram împins, de fapt, să naţionalizez combinatul pentru a şterge datoria acestuia către ANAF. Au mers până la proteste ale sindicatului apropiat de acţionariatul rusesc în faţa ministerului. Şi PNL, şi PSD, şi AUR au făcut presiuni pentru naţionalizare şi au lucrat la capitalizarea politică a dramei muncitorilor care rămăseseră fără muncă”, a declarat Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei. 

”În loc să producă pe bune, COS Târgovişte ar fi fost transformată într-o gaură neagră care maschează un aspirator de sinecuri pentru activul partidelor aflate la putere. Am refuzat să semnez naţionalizarea şi am căutat activ investitori gata să facă treabă acolo. Am purtat discuţii cu cinci firme private care erau interesate de preluarea combinatului. Vestea s-a dus în piaţa reală şi rezultatul este că, iată, compania şi-a găsit pe calea asta un viitor solid”, a mai adăugat Claudiu Năsui. 

Ministrul Năsui a fost sprijinit de parlamentarii USR de Dâmboviţa care au monitorizat de la faţa locului tot ce se întâmpla la COS Târgovişte.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.