Reprezentanţii USR Cluj au anunţat că au formulat o plângere la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj din cauza faptului că într-o şedinţă de CJ liberalul s-a adresat consilierului judeţean USR Ionuţ Florea folosind termenul „autist”. USR Cluj a solicitat sancţionarea cu o amendă maximală de 100.000 lei şi publicarea în mass-media locală a unui rezumat al hotărârii consiliului de constatare a discriminării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În şedinţa extraordinară convocată, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, s-a adresat consilierului  judeţean USR Ionuţ Florea folosind termenul „autist” cu profundă  conotaţie negativă, arată un comunicat de presă al organizaţiei USR. 

„Am crezut că doar colegul dumneavoastră care a plecat este autist şi cântă după ureche, dar văd că şi dumneavoastră cântaţi după ureche” au fost cuvintele preşedintelui CJ Cluj, conform sursei citate. 

„USR a anunţat de atunci că va urma paşii pentru sancţionarea acestui derapaj aşa că am formulat plângere la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării faţă de Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, dl. Alin Tişe, pentru utilizarea apelativului de „autişti” la adresa consilierilor judeţeni. Solicităm amendarea cu amendă orientată spre maximul special, adică 100.000 lei şi publicarea în mass-media locală a unui rezumat al hotărârii consiliului de constatare a discriminării”, mai indică sursa menţionată.

USR Cluj mai precizează că derapajele verbale ale lui Alin Tişe din şedinţele Consiliului Judeţean pot fi constatate de către cetăţeni, şedinţele fiind publice, însă există anumite limite peste care nicio persoană, indiferent de funcţia pe care o ocupă vremelnic nu ar trebui să treacă, iar dacă trece, trebuie să existe consecinţe.

„Discriminarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist prin adresarea altor persoane, cu titlu de jignire, cu referire la acest diagnostic, este un episod regretabil în administraţia locală clujeană, condusă de PNL”, conchide comunicatul de presă al filialei USR. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.