USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de încălcarea responsabilităţilor legale care-i revin, în condiţiile în care prim-ministrul a anunţat că nu va participa nici de data aceasta la Ora Prim-ministrului, unde fusese invitat de senatorii USR, pentru a oferi informaţii cu privire la starea economiei româneşti şi a vitezei alarmante cu care Guvernul se împrumută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, atrage atenţia că doar în acest an USR l-a chemat pe Marcel Ciolacu de trei ori la Ora Prim-ministrului, invitaţie refuzată de fiecare dată, şi că adresa transmisă de Cancelaria Prim-ministrului reprezintă o sfidare la adresa Parlamentului şi a mecanismelor de „control şi echilibre” între puterile statului.

”Marcel Ciolacu ne transmite că nu poate veni la Ora Prim-ministrului, citez, din cauza unor angajamente politice şi guvernamentale, de parcă Ora Prim-ministrului ar fi altceva, şi nu o obligaţie a liderului de guvern faţă de români, faţă de Parlament. Este exact acelaşi răspuns, cu exact aceleaşi motive penibile, pe care l-a transmis Senatului şi în martie. Ciolacu ar fi trebuit să ştie până acum că prezenţa la Ora Prim-ministrului este o obligaţie, conform regulamentului Senatului, Ciolacu nu face nimănui un hatâr dacă vine să le spună românilor de ce îndatorează ţara cu un miliard de lei pe zi. Ce face Guvernul cu banii, pe ce se duc banii ţării? Sunt întrebări fireşti, dar la care Ciolacu refuză să răspundă”, spune senatorul USR Radu Mihail, într-un comunicat oficial.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Conform, invitaţiei transmise de grupul senatorilor USR, Marcel Ciolacu a fost chemat la Ora Prim-ministrului pentru a da detalii privind măsurile de redresare economică, în condiţiile în care ritmul de creştere a economiei s-a prăbuşit, deficitul bugetar uriaş şi rata alarmantă cu care România se împrumută pentru a face faţă cheltuielilor curente, ratarea multor ţinte din PNRR, în condiţiile în care am ajuns la jumătatea perioadei de derulare a programului, existând riscul ca România să piardă miliarde de euro pentru dezvoltare.

Senatorul USR atrage atenţia că ”România este campioană la inflaţie în Uniunea Europeană, că deficitul bugetar după patru luni a depăşit 3% din PIB, că datoria publică a ajuns la 52,4% din PIB, iar ritmul creşterii economice s-a redus dramatic”.

USR susţine că, la peste 50% din PIB datorie publică, Guvernul ar fi trebuit să adopte de urgenţă unele măsuri de reducere a cheltuielilor, dar grija lui Ciolacu este să plătească pensii speciale şi salarii grase protejaţilor de partid. Creşterea necontrolată a cheltuielilor a dus deja România la un deficit de peste 2%, ceea ce înseamnă că la final de an vom ajunge la un deficit de peste 8%, cu mult peste ţinta de 5% prevăzută în legea bugetului de stat.

”Marcel Ciolacu a intrat în campanie, azi se duce în vizite de lucru şi la tăiat de panglici, nu mai guvernează, nu-l mai interesează să conducă ţara, ci doar s-o devalizeze. Nu are pic de respect pentru românii plătitori de taxe, singurul lucru care-l preocupă este cum să mai bage încă o dată capul într-o poză cu profitorii din PSD”, conchide Radu Mihail.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.