USR cere explicaţii publice ministrului Transporturilor, Lucian Bode, după accidentul rutier în care a fost implicat, în judeţul Argeş, solicitându-i să spună care era urgenţa de a se deplasa cu semnalizare acustică şi luminoasă pe drumurile publice şi de ce maşina circula pe contrasens. Totodată, USR solicită Poliţiei să spună ce verificări a făcut în acest caz şi ce măsuri a luat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"USR atrage atenţia că accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare şi cere clarificări cu privire la deplasarea în regim de urgenţă pe contrasens a ministrului. USR cere ministrului liberal Lucian Bode să explice public care era urgenţa de a se deplasa cu semnalizare acustică şi luminoasă pe drumurile publice şi dacă a respectat legea", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii formaţiunii.
 
USR reaminteşte accidentul tragic al poliţistului Bogdan Gigină, "petrecut tocmai într-o situaţie abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgenţă".
 
"USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea şi a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul naţional Sibiu-Vâlcea-Piteşti, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze. În această situaţie, USR cere Poliţiei Române să anunţe ce verificări a făcut şi ce măsuri a dispus", mai scrie în comunicat.
 
Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale - DN 7, în timp ce licitaţiile pentru Autostrada Sibiu-Piteşti nu fac progrese, spun reprezentanţii USR.

Ministerul Transporturilor a anunţat, luni seară, că ministrul Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier, dar nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor. Bode se afla într-o maşină oficială, condusă de şoferul său.

Maşina ministrului Lucian Bode care a fost implicată în accidentul rutier din judeţul Argeş a fost filmată circulând mult pe contrasens. ”Am ştiut că o să facă accident mai devreme sau mai târziu”, afirmă cel care a postat imaginile în mediul online.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat miercuri, dacă este normal ca un demnitar să circule cum a făcut-o Lucian Bode, maşina ministrului Transporturilor mergând mai mult pe contrasens până a provocat un accident în judeţul Argeş, precizând că depinde de situaţia în care se găseşte. Primul ministru a mai spus că va avea o discuţie cu ministrul pe această temă.

“Depinde de situaţia în care se găseşte.(...) Şi eu când am anumite deplasări care necesită, mai fac apel la posibilitatea de a merge în coloană, dar mai rar numai dacă există o deplasare unde este o activitate guvernamentală la care trebuie să ajung la timp. (...) O să am o discuţie cu domnul ministru pe tema asta”, a spus Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.