USR cere PSD-PNL să deblocheze dezbaterile şi adoptarea proiectului de lege „Stop petarde!”, ţinut în sertare de mai bine de un an, pentru a preîntâmpina producerea de noi accidente cauzate de folosirea materiale pirotehnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut zilele trecute, odată cu incendiul de la un mall din Cluj Napoca, ce înseamnă materialele pirotehnice lăsate în mâna copiilor. Incidentul era perfect prevenibil! E nevoie de o reglementare mai strictă a acestora, iar cel mai important lucru este scoaterea lor din mâna publicului larg şi, mai ales, a copiilor. Pentru că impactul lor asupra oamenilor şi animalelor, deopotrivă, este unul dramatic. De la răniri, traume sau sperieturi şi până la incendii majore, cum am văzut zilele acestea”, declară deputatul USR Radu Molnar, iniţiatorul proiectului „Stop petarde!”, potrivit unui comunicat USR.

Iniţiativa legislativă interzice deţinerea de materiale pirotehnice de tipul petardelor de către persoanele fizice.

Totodată, proiectul oferă pârghii Poliţiei pentru a lua măsuri atât în ceea ce priveşte antreprenorii care importă petarde şi artificii, cât şi în cazul pieţei negre, al celor care le comercializează direct pe stradă

. ”Proiectul de lege, depus în aprilie 2022, s-a născut în colaborare cu societatea civilă şi a fost dezbătut cu autorităţile - poliţişti şi pompieri, cu experţi în studiul sănătăţii şi poluării aerului, cu biologi şi cu asociaţii de protecţie a mediului şi a animalelor. Proiectul a primit puncte de vedere favorabile de la Consiliul Legislativ şi Guvern şi a fost adoptat de Senat în iunie 2022. De atunci este blocat de majoritatea controlată de PSD”, mai arată USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.