USR Bucureşti a solicitat, luni, ca societăţile municipale să fie dizolvate de către Consiliul General în cadrul unei şedinţe extraordinare, fiind depus deja acest proiect de hotărâre de către consilierii Uniunii Salvaţi România. De asemenea, USR cere şi abrogarea hotârârii adoptate în luna octombrie prin care au fost desfiinţate administraţiile din subordinea Primăriei Capitalei, acestea urmând să asigure funcţionarea oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că partidul a depus un proiect de hotărâre pentru dizolvarea companiilor municipale. Wring susţine că, după adoptarea acelui proiect, Consiliul General trebuie să solicite reprezentanţilor săi în Adunările Generale ale societăţilor respective convocara adunării general şi adoptarea unei hotărâri de lichidare a fiecărei societăţi. 

“Insistăm ca doamna Firea să introducă acest proiect de hotărâre pe ordinea de zi a următoarei şedinţe, poate cel mai bine ar fi să convoace o şedinţă extraordinară. Al doilea punct. Consiliul General, prin adoptarea acestui proiect de hotărâre va trebui să solicite reprezentanţilor săi în Adunările Generale ale societăţilor comerciale convocarea Adunării Generale şi adoptarea unei hotărâri de dizolvare şi lichidare a fiecărei societăţi. Şi în al treilea rând, foarte important, având în vedere proiectul de hotărâre adoptat de majoritatea PSD-ALDE în şedinţa din octombrie 2018 de desfiinţare a administraţiilor (...) solicităm doamnei Firea să abroge acea hotărâre”, a afirmat Roxana Wring. 

Ea a precizat că această procedură este cea mai eficientă şi rapidă în a stopa cheltuirea banului public.

“După ce am analizat ceea ce doamna Gabriela Firea a afirmat în ultimele trei zile şi decizia instanţei, aceasta este procedura cea mai eficientă şi cea mai rapidă pentru a stopa cheltuirea banului public şi pentru a ne asigura că furnizarea serviciilor continuă. Dacă doamna Gabriela Firea nu este de acord să dăm această hotărâre şi majoritatea PSD-ALDE nu va adopta, bineînţeles că va trebui să ne adresăm instanţei, dar această procedură este mai îndelungată”, a afirmat preşedintele USR Bucureşti. 

De asemenea, consilierul municipal Ana Ciceală a afirmat că a fost depus acest proiect de hotărâre.

“Cerem Gabrielei Firea să convoace această şedinţă extraordinară de consiliu, iar Consiliul General, la propunerea Gabrielei Firea, să dizolve aceste societăţi. Am depus acest proiect de hotărâre, trebuie adoptat, dacă nu este adoptat demarăm toate procedurile legale de punere în executare a acestei sentinţe. Serviciile publice din Bucureşti trebuie să continue şi ele trebuie să fie la nivel aşteptat de bucureşteni”, a afirmat Ana Ciceală.

Instanţa a decis, săptămâna trecută, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale companiilor municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017. Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegale, mai precis, au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri şi nu cu votul a două treimi aşa cum ar fi fost nevoie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.