Poliţia Locală a Sectorului 5, aflată în subordinea primarului Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a început, vineri, procedurile de demontare a corturilor alianţei Dreapta Unită amplasate pe raza Sectorului 5, au transmis reprezentanţii USR Bucureşti. Aceste corturi au fost instalate pe baza autorizaţiilor primite de la Primăria Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În ciuda celor prezentate de Alexandru Dimitriu, candidat USR la Primăria Sectorului 5, aflat la faţa locului, Poliţia Locală a precizat că a luat această măsură în urma unei dispoziţii administrative mai vechi, datată din anul 2023, mai arată comunicatul de presă al USR Bucureşti. Evident o dispoziţie de primar al Sectorului 5 din 2023 nu poate fi aplicată pentru o situaţie din 2024, mai cu seamă că aprobarea este dată de PMB.
 
„Primarul Piedone a instruit Poliţia Locală Sector 5 să ridice corturile USR, care au fost autorizate corespunzător. Astăzi, Poliţia Locală a început procedurile de demolare a corturilor, cu toate că acestea au fost autorizate de Primăria Generală şi autorizaţia a fost transmisă Primăriei pe 27 februarie 2024. Asistăm la un nou abuz tipic Piedone, PSD-PNL. Nu ne vom lăsa intimidaţi şi ne vom asigura că toţi cei implicaţi în acest lanţ infracţional vor răspunde în faţa legii penale”, a declarat Alexandru Dimitriu, candidat USR la Primăria Sectorului 5, conform sursei citate.
 
USR Sector 5 subliniază că acţiunea desfăşurată, vineri, reprezintă un abuz de putere şi o încălcare flagrantă a drepturilor civile. Utilizarea instituţiilor publice în scopuri politice este inacceptabilă şi contravine principiilor democratice fundamentale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.