USR Bucureşti susţine că la concertul Fanfarei Jandarmeriei, susţinut vineri în Piaţa Victoriei cu ocazia Zilei Limbii Române, Piaţa a fost goală, iar evenimentul a fost plătit din banii tuturor. Formaţiunea mai spune că Fanfara Jandarmeriei este instituţia reprezentată de şefii care “au comandat gazarea protestatarilor” tot în acel loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ce vedeţi aici (în Piaţa Victoriei - n.r.) este concertul susţinut de Fanfara Jandarmeriei cu ocazia Zilei Limbii Române. Fotografiile sunt făcute când concertul era în plină desfăşurare. Vă daţi seama că am plătit cu toţii un eveniment pe care Kafka nici măcar nu ar fi putut să şi-l imagineze. Într-o vineri, la ora 13:00 în bătaia soarelui, într-o piaţă goală, fără niciun spectator. Cu Fanfara Jandarmeriei, adică fix acea instituţie ai cărei şefi au comandat gazarea protestatarilor. Tot în Piaţa Victoriei”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a USR Bucureşti.

La mitingul diasporei, din data de 10 august, sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenţia în forţă a Jandarmeriei.

Ulterior, victimele au depus peste 700 de plângeri la Parchetul Militar.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.