USR a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege adoptat de către Parlament prin care au fost majorate indemnizaiile tuturor demnitarilor şi anume pentru Preşedintele României, membrii Legislatului, membrii Guvernului, Avocatul Poporului, prefecţi, subprefecţi, etc. „La un simplu calcul, rezultă că creşterile se situează între 880 de lei brut lunar în cazul subprefecţilor şi 1.410 lei brut lunar în cazul Preşedintelui României”, transmite partidul, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prin nota de corectare a erorii materiale pentru un proiect de lege adoptat săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaţilor, citită marţiîn plenul aceleiaşi camere, se includ, de fapt, printre cei care beneficiază de creşterea indemnizaţiilor atât Preşedintele României, membrii Parlamentului, cât şi cei care ocupă funcţii de demnitate publică numită = membrii Guvernului, Avocatul Poporului, prefecţii etc, mai arată sursa citată.
 
„Ziua ca hoţii, în speranţa că nu ar fi observat nimeni. Printr-o notă de corectare a unei presupuse erori materiale se aduc modificări cu impact bugetar substanţial, mai ales în contextul creşterii numărului de secretari de stat, care nu au fost cunoscute publicului larg anterior”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.
 
USR a votat, săptămâna trecută, împotriva adoptării acestei iniţiative legislative şi, aşa cum a promis, va ataca acest proiect la CCR, conchide sursa menţionată. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.