USR a anunţat luni, prin vocea liderului de grup Radu Mihail, că au reuşit să obţină ca Senatul României să invite oficial la Ora Guvernului pe Cătălin Predoiu, în urma declaraţiilor acestuia că soţul fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, deşi nu există o sentinţă în acest sens. În replică, senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat că este important că ministrul Predoiu şi-a cerut scuze şi că a recunoscut că a greşit, iar lucrurile, din punctul ei de vedere, sunt lămurite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În sfârşit am reuşit să obţinem ca Senatul României să invite oficial la Ora Guvernului pe Cătălin Predoiu, care are să dea explicaţii foarte clare în ceea ce priveşte intervenţia sa inacceptabilă în care a mers dincolo de ce este normal într-o justiţie corectă, explicând că el ştie deja cum va fi decizia într-o hotărâre judecătorească”, a anunţat liderul senatorilor USR, Radu Mihail.

El a arătat că ministrul Justiţiei este aşteptat în Senat miercuri, la ora 11.30. ”Aşteptăm să fie prompt, să respecte instituţia Parlamentului şi să se prezintă să ne explice cum a putut să facă o astfel de încălcare gravă a regulilor din Justiţie”, a mai spus senatorul, precizând că USR îi va invita în Parlament şi pe alţi miniştri, printre care Petre Daea, Lucian Bode şi Ligia Deca.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a afirmat că nu e prima dată când Cătălin Predoiu vine în Parlament, pentru că este deputat şi nu este nici la primul mandat de ministru.

”Ştie că trebuie să vină, când vom stabili de comun acord va veni şi îşi va exprima punctul de vedere. A spus-o domnul ministru, a fost o gafă, a fost o eroare, se poate întâmpla oricui, arătaţi-mi o singură persoană din lumea asta care să nu facă gafe şi să nu greşească. Cu toţii suntem supuşi unor erori, important e că şi-a cerut scuze şi că a recunoscut că a greşit şi lucrurile, din punctul meu de vedere, sunt lămurite”, a mai spus Gorghiu.

Ministrul justiţiei, Cătăliun Predoiu, şi-a cerut scuze public, după ce a afirmat într-un interviu că soţul fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, deşi nu există o sentinţă în acest sens. Ministrul Justiţiei afirmă că avea informaţia ”din surse neoficiale” şi nu a verificat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.