Uniunea Salvaţi România anunţă că va transmite europarlamentarilor şi grupurilor din Parlamentul European o scrisoare de susţinere a candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Selecţia Laurei Codruţa Kovesi pe primul loc pe lista scurtă de trei nume pentru postul de procuror european care va ajunge la vot în Parlamentul European este o nouă dovadă că revocarea ei din fruntea DNA a fost o comandă politică din partea unor infractori, fără nicio bază juridică. Laura Codruţa Kovesi a fost cel mai eficient procuror şef al DNA, judecând după rezultatele instituţiei şi după distincţiile primite în ultimii cinci ani. DNA a devenit o instituţie model în lupta anti-corupţie nu doar în România, dar şi în toată Europa. Încrederea publicului în DNA a crescut proporţional cu rezultatele şi a scăzut după revocarea din funcţia de procuror şef a Laurei Codruţa Kovesi”, mai arată USR într-un comunicat de presă.

Uniunea Salvaţi România consideră că ministrul justiţiei, Tudorel Toader, şi coaliţia PSD-ALDE au forţat revocarea Laurei Codruţa Kovesi, fără avizul CSM, pe baza unui raport încropit din titluri de presă, fără nicio consistenţă juridică. De altfel, Laura Coduţa Kovesi a făcut o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la revocare, iar miza procesului este foarte importantă astfel încât pe viitor niciun alt procuror să nu mai fie supus unui astfel de abuz.

Uniunea Salvaţi România cere Guvernului României să dea dovadă de patriotism aşa cum clamează şi să susţină o româncă pentru o poziţie atât de importantă la nivel european, se mai arată în comunicat.

Laura Codruţa Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecţia pentru postul de procuror-şef european realizată de un Comitet special, fiind trimise Parlamentului European primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să aleagă şeful Parchetului European. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre „abuzurile” comise de fosta şefă DNA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.