USR a anunţat, sâmbătă, că semnăturile adunate pentru demiterea primarului din Agigea au fost validate de AEP şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor. Formaţiunea susţine că primarul trebuie demis pentru că a creat un blocaj în Consiliul Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Semnăturile adunate de colegii noştri din USR Agigea pentru organizarea unui referendum de demitere al primarului PSD Maricel Cîrjaliu au fost validate de AEP şi de Direcţia de Evidenţă a Persoanelor”, a anunat, sâmbătă, USR.  

Formaţiunea explică de ce trebuie demis primarul din Agigea: ”În septembrie, la momentul depunerii semnăturilor, Maricel Cîrjaliu nu mai convocase Consiliul Local al comunei Agigea de nouă luni, deşi legea prevede că trebuie convocată cel puţin o şedinţă pe lună. A recurs la această măsură din răzbunare, fiind nemulţumit de faptul că un consilier local USR, Gabriel Ciobanu, a fost votat viceprimar în detrimentul unui consilier PSD”.  

În plus, USR face referire la faptul că primarul PSD Maricel Cîrjaliu, aflat la al patrulea mandat de primar al comunei Agigea, este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro.  

”La alegerile locale din 2020, Cîrjaliu a câştigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus faţă de candidatul USR, Gabriel Ciobanu, un tânăr economist de 34 de ani, care a intrat în politică din dorinţa de a schimba în bine viaţa comunităţii în care trăieşte”, a mai transmis USR.  

În 24 septembrie 2021, USR a depus la Prefectura Constanţa o solicitare pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului comunei Agigea, social-democratul Cristian Cîrjaliu, pe care îl acuză că a creat un blocaj în Consiliul Local. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.