Reprezentanţii USR acuză că mai multe proiecte importante propuse de parlamentarii partidului care vizează subiecte importante, precum prevenirea infecţiilor intraspitaliceşti şi accesul cetăţenilor la informaţii de interes public figurează pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de peste o lună, însă sunt împiedicate a fi adoptate, astfel încât prevederile lor, benefice pentru toţi românii, nu pot intra în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După un model devenit tradiţional, aplicat şi în cazul iniţiativei cetăţeneşti „Fără penali în funcţii publice”, vechile partide politice împiedică adoptarea în Parlament a proiectelor susţinute de USR prin nediscutarea lor în comisiile de specialitate. Un nou episod s-a consumat astăzi, când patru proiecte, iniţiate de parlamentari USR şi aflate pe ordinea de zi a plenului de mai bine de o lună, nu au putut fi dezbătute şi votate din cauza absenţei rapoartelor comisiilor de specialitate”, transmite partidul condus de Dan Barna, într-un comunicat de presă remis marţi News.ro.

Conform sursei citate cele patru proiecte sunt:

- Proiect „Stop infecţiilor nosocomiale!”, pentru prevenirea şi reducerea infecţiilor intraspitaliceşti. Iniţiat de parlamentarii USR Tudor Pop, Emanuel Ungureanu şi Adrian Wiener, proiectul a trecut de Senat, se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din data de 20 octombrie, dar nu poate fi dezbătut şi votat pentru că nu are raport din partea Comisiilor pentru muncă şi pentru sănătate.

- Proiect pentru transparentizarea informaţiilor de interes public şi pentru uşurarea accesului cetăţenilor la acestea. Este vorba de crearea unui registru public electronic, pe site-ul fiecărei instituţii de stat, în care să fie cuprinse cererile de informaţii pe Legea 544 şi răspunsurile la ele. Iniţiat de deputatul USR Claudiu Năsui, proiectul a trecut de Senat şi este înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din data de 30 septembrie. Nu a primit, însă, nici acum raport în Comisia pentru cultură.

- Proiect pentru ca toţi românii să aibă acces în mod gratuit şi liber, permanent, la formatul electronic al Monitorului Oficial, Partea I şi Partea a II-a. Formatul electronic gratuit şi liber ar urma să fie document portabil (PDF) şi să fie accesibil pentru citire, căutare, salvare, distribuire şi imprimare, astfel încât toţi românii să poată citi o lege, când este publicată. Iniţiat de deputatul USR Claudiu Năsui, proiectul a trecut de Senat şi este înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din data de 6 octombrie. Nici acum nu are raport din partea Comisiei juridice.

- Proiect pentru transmiterea terenului fostului Parc Cireşarii din administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1. Iniţiat de deputata USR Cristina Prună, proiectul a trecut de Senat şi se află pe ordinea de zi a plenului Camerei din data de 20 octombrie, doar că nu a fost dezbătut şi nu a primit raport în Comisiile juridică, pentru administraţie publică şi pentru învăţământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.