Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu Ursula von der Leyen despre PNRR, iar preşedintele Comisiei Europene a promis României asistenţă tehnică pentru a putea să operaţionalizăm mecanismele şi autorităţile de management pentru a putea să absorbim fondurile europene. ”Nu ne putem permite să pierdem această şansă”, a transmis premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că discutat despre PNRR cu Ursula von der Leyen.   

”Cel de-al doilea subiect a fost legat de PNRR şi de modul în care noi suntem pregătiţi să armonizăm instrumentele la nivel naţional cu cele pe care Uniunea le pune la dispoziţie”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.  

Premierul a explicat că preşedintele Comisiei Europene a promis asistenţă tehnică pentru a putea să operaţionalizăm mecanismele şi autorităţile de management pentru a putea să absorbim fondurile europene.  

”Am gândit şi suntem foarte aproape să luăm o decizie, astfel încât să identificăm, la nivel guvernamental, acea structură care poate să gestioneze tot ceea ce însemnă monitorizarea, coordonarea şi verificarea modului în care aceste mecanisme devin operaţionale. NU ne putem permite să pierdem această şansă. Avem deja 3 miliarde de euro din fondurile de coeziune care trebuie cheltuite într-o perioadă foarte scurtă de timp”, a mai declarat Nicolae Ciucă.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.