Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, premierul Florin Cîţu transmiţând miercuri preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare, iar decretul a fost semnat de preşedinte. Şi secretarul de stat Andreea Moldovan a fost eliberată din funcţie, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, după revocarea lui Vlad voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, că, pentru a se asigura că încrederea în instituţiile statului rămâne, a decis să facă o modificare la Ministerul Sănătăţii. „Eu cred în această coaliţie de guvernare”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cîţu: Pentru a mă asigura că încrederea în instituţiile statului rămâne, am decis să fac astăzi o modificare la Ministerul Sănătăţii. Eu cred cu tărie în această coaliţie de guvernare - VIDEO

UPDATE - Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, nu şi pe cel de numire a lui Dan Barna ca interimar.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătăţii”, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Surse politice afirmă că, înainte de a trimite actele pentru revocarea lui Voiculescu, premierul Florin Cîţu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care a şi-a dat acordul. Documentele au ajuns deja la Palatul Cotroceni.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunşat premierul.

Totodată, Florin Cîţu a decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a Andreei Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de miercuri.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină, ordinul fiind semnat de către Andreea Moldovan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.