Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă, marţi, noi investiţii în infrastructura energetică, fiind semnate trei noi contracte în acest sens. Proiectele vizează modernizarea şi extinderea unor instalaţii din Sibiu şi Oradea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Ministrul Energiei a anunţat ulterior că a mai semnat un contract pentru al treilea proiect care vizează investiţii în infrastructura energetică.

Beneficiarul proiectului Subsistem de gestiune a datelor activelor – etapa II este Distribuţie

Valoarea totală a Proiectului este de 85.463.820 lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiţiei este 30.06.2027. Valoarea maximă asigurata din Fondul pentru modernizare este de 55.213.947,23 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Prin implementarea proiectului ”Subsistem de gestiune a datelor activelor – etapa II” va fi realizată digitalizarea reţelelor de distribuţie energie electrică aeriene şi subterane pentru 118.505 Km.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Se fac noi investiţii în infrastructura energetică din ţara noastră! Astăzi am semnat două contracte pentru realizarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică, beneficiarul fiind Distribuţie Energie Electrică Romania S.A”, anunţă, marţi, ministrul Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, primul proiect vizează Staţia de transformare 110/20kv Sibiu Vest, municipiul Sibiu.

”Valoarea totală a proiectului este de 70.301.509 lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiţiei este 30.06.2025. Valoarea maximă asigurata din Fondul pentru modernizare este de 45.168.571 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, prin implementarea proiectului ”Staţia de transformare 110/20kV Sibiu Vest, mun. Sibiu” vor fi realizate investiţii în infrastructura energetică pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă, securitate şi continuitate a serviciilor de distribuţie energie electrică.

Obiectivele proiectului corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare, sunt:

  • Asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenţi Zona Industrială Sibiu Vest;
  • Asigurarea posibilităţii de racordare a viitorilor consumatori din Zona Industrială Sibiu Vest prin extinderea reţelei de distribuţie a energiei electrice
  • Extinderea reţelei de 110kV cu LES 2x1,8 km
  • Extinderea reţelei de 20kV cu LES m.t. cu 3,79 km
  • Realizare Staţie de transformare 110/20kV
  • Digitalizarea reţelelor de distribuţie, automatizarea circuitelor de protecţii, comandă, telecomunicaţii necesare funcţionării staţiei.

Cel de-a doilea proiect vizează modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrica 110kV in zona staţiilor electrice de transformare Centru- Aeroport-Ioşia-Mecanica – municipiul Oradea.

Valoarea totală a proiectului este de 201.948.551 lei inclusiv TVA iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiţiei este 30.06.2026.

Valoarea maximă asigurata din Fondul pentru modernizare este de 126.273.755 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Prin implementarea proiectului ”Modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică 110kV în zona staţiilor electrice de transformare Centru, Aeroport, Ioşia şi Mecanica” - Oradea vor fi realizate investiţii în infrastructura energetică pentru asigurarea funcţionării în conditii de siguranţă, securitate şi continuitate a serviciilor de distribuţie energie electrică.

  • Obiectivele proiectului corelate cu cele ale Fondului pentru Modernizare, sunt:
  • Asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenţi în Zona Industrială a municipiului Oradea
  • Creşterea capacităţii de distribuţie a reţelelor de 110kV din Zona Industrială a municipiului Oradea
  • Creşterea gradului de siguranţă în funcţionare
  • Extinderea reţelei LES 110kV cu 4,8 km
  • Înlocuirea liniilor electrice aeriene de 110kV cu linii electrice subterane pe o porţiune de 6,64 km
  • Modernizare staţii de transformare 110/20kV
  • Digitalizarea reţelelor de distribuţie, automatizarea circuitelor de protecţii, comandă, telecomunicaţii necesare funcţionării staţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.