Viceprimarul USR al Bacăului, Cristian Ghingheş, a fost exclus din partid, arată o decizie obţinută de News.ro. Ghingheş intrase în conflict cu primarul Bacăului, Lucian Stanciu-Viziteu, liderul USR Bacău. Potrivit unor surse politice, Viziteu l-a acuzat pe Ghingheş că răspunde la comenzile liderului PSD Bacău Dragoş Benea, după ce viceprimarul a votat alături de social-democraţi în unele şedinţe de Consiliu local. De altfel, Viziteu îi tăiase atribuţiile pe care Ghingheş le avea ca viceprimar. Viceprimarul din Bacău, Cristian Ghingheş, anunţă, sâmbătă seară, că a aflat din presă că a fost exclus din USR şi precizează că va contesta decizia la forurile naţionale şi chiar în nstanţă, dacă va fi cazul. Dacă partidul va rămâne pasiv la toate acţiunile primarului care contravin angajamentelor şi valorilor USR PLUS, înseamnă că mă lupt cu morile de vânt şi că locul meu chiar nu mai este aici”, a transmis viceprimarul. Acesta îl acuză pe primarul Lucian Stanciu-Viziteu de înţelegere cu Pro România, dar şi de mai multe ilegalităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Viceprimarul din Bacău anunţă că a aflat din presă că a fost exclus din USR / El va contesta decizia la forurile naţionale / Ghingheş îl acuză pe primar de înţelegere cu Pro România şi de mai multe ilegalităţi

Cristian Ghingheş a fost membru PSD în anul 2013. Într-un articol de pe blog, politicianul explica la acea vreme „De ce TSD RULZ”, iar unul dintre motive era „Pentru că tinerii social-democraţi sunt mândri că-s români.” 

 
Ulterior, s-a înscris în PLUS şi, prin fuziune, a ajuns membru şi viceprimar USR. 
 
La finalul lunii august, Cristian Ghingheş, anunţa că primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu i-a retras, „fără nicio explicaţie”, toate atribuţiile de viceprimar.
 
„Cu părere de rău vă anunţ că de astăzi sunt viceprimar nud. Fără nicio explicaţie, fără niciun reproş sau sancţiune adusă activităţii mele, fără nicio discuţie prealabilă în coaliţie sau în cadrul USR PLUS, primarul Bacăului mi-a retras atribuţiile. Motivele din spatele dispoziţiei de astăzi a lui Lucian Daniel Stanciu Viziteu (pe care l-am ajutat în mod direct să ajungă primar toamna trecută) pot fi multe, le voi detalia pe larg în următoarele zile, dar cred că principalul este faptul că am refuzat să fac un pas în spate în beneficiul găştii lui Necula. De câteva luni bune, primarul Bacăului pune presiune fie să îmi dau demisia, fie să fiu demis astfel încât să mă schimbe din funcţia de viceprimar cu unul dintre oamenii de casă ai fostului primar trimis în judecată de DNA, asta în timp ce acelaşi fost primar a fost pus director interimar la Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) despre care în campanie le spuneam cetăţenilor că o desfiinţăm”, declara viceprimarul municipiului Bacău.
 
În replică, primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu a precizat că i-a retras atribuţiile viceprimarului Ghigheş „ca urmare a nerespectării angajamentelor pe care şi le-a luat când a ocupat această funcţie”.
„Printre cele mai importante atribuţii pe care i le-am oferit au fost salubrizarea, spaţiile verzi şi situaţia câinilor comunitari. (...) Fix pe aceste domenii am avut cele mai multe critici din partea băcăuanilor”, a răspuns primarul pe Facebook.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.