Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, face, vineri, o vizită în România, iar la ora 14.00 va fi primită de preşedintele Klaus Iohannis. Autorităţile anunţă restricţii de trafic în Bucureşti, în intervalul 12.00 – 17.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Administraţia Prezidenţială anunţă că preşedimtele Klaus IOhannis o primeşte, vineri, la ora 14.00, pe Kamala Harris la Palatul Cotroceni. 

Ceremonia primirii oficiale va avea loc pe Platoul de Ceremonii, apoi cei doi oficiali vor avea o rundă de discuţii  tête-à-tête, urmate de colsultări oficiale. 

La ora 15.30, preşedintele României şi vicepreşedintele SUA vor face declaraţii de presă comune. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În contextul evenimentelor prilejuite de vizita vicepreşedintelui american Kamala Harris la Bucureşti, în data de vineri 11 martie, s-au  dispus o serie de măsuri, însoţite de recomandări menite să vină în sprijinul cetăţenilor pe toată durata acestui eveniment.  Autorităţile implicate au în vedere ca măsurile de securitate instituite să interfereze cât mai puţin cu activităţile cotidiene ale populaţiei”, a transmis, joi, Grupul de comunicare special constituit cu ocazia vizitei vicepreşedintelui american.  

 Astfel, pentru participanţii la trafic vor fi dispuse măsuri de fluidizare a circulaţiei şi, în acest context, Brigada Rutieră Bucureşti solicită conducătorilor auto să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor. 

 ”Conducătorilor auto le este recomandat, ca vineri, 11 martie, în intervalul orar 12:00 – 17:00, să evite deplasarea pe Drumul Naţional 1, pentru a preîntâmpina formarea eventualelor ambuteiaje. Apelăm la sprijinul cetăţenilor şi le mulţumim acestora pentru înţelegerea acordată cu privire la acest eveniment de o importanţă deosebită pentru România”, a mai prcizat sursa citată.  

Până la ora transmiterii acestei ştiri, programul oficial al vizitei nu a fost fpcut public.  

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis o va primi pe Kamala Harris. 

Cei doi vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creşterii în continuare a prezenţei militare americane şi aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securităţii ţării noastre şi a întregii regiuni.  

De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunităţii transatlantice privind adoptarea de noi sancţiuni privind Rusia. 

Anterior, Casa Albă a precizat că vicepreşedintele Kamala Harris va discuta cu conducătorii Poloniei şi României despre susţinerea continuă a Ucrainei prin asistenţă umanitară, economică şi în ceea ce priveşte securitatea, dar şi despre faptul că Statele Unite sunt hotărâte să impună sancţiuni severe în cazul Rusiri şi al celor care contribuie la invazie. 

Vicepreşedintele SUA va vorbi şi despre cum pot susţine Statele Unite vecinii Ucrainei, care primesc refugiaţi şi au grijă de ei. 

Kamala Harris a ajuns în Polonia, miercuri seară, în contextul controverselor legate de iniţiativa polonezilor de a trimite avioane MiG-29 Ucrainei prin intermediul SUA.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.