Reprezentanţii USR PLUS consideră că adoptarea PNDL 3 reprezintă "un nou abuz marca OUG 13". "Florin Cîţu şi Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea şi Iordache în 2017", afirmă aceştia, solicitând din nou demisia premierului. USR PLUS adaugă că, prin modul în care a adoptat PNDL 3, Florin Cîţu "a ales să calce în picioare justiţia şi să legitimeze furtul din banii românilor". "În forma actuală, PNDL 3 va fi cel mai mare jaf din banii românilor", consideră reprezentanţii USR PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Prin modul în care a adoptat PNDL 3, Florin Cîţu a dat dovadă astăzi de un abuz marca OUG 13 şi a legitimat furtul din banii românilor. Florin Cîţu a arătat, din nou, că interesul propriu de partid este mai important decât interesul românilor, în condiţiile în care traversăm o criză pandemică", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri seară, de USR PLUS.

Reprezentanţii USR PLUS adaugă că au făcut o analiză a proiectului "care arată clar că PNDL 3 este doar o continuare a PNDL 2 (creaţia lui Liviu Dragnea) în ceea ce priveşte risipa banilor şi lipsa de transparenţă în alocarea lor". Niciun amendament USR PLUS nu a fost adăugat în proiect, o nouă dovadă că PNDL 3 "nu s-a dorit în niciun moment să fie altceva decât o puşculiţă pentru partide", adaugă ei. 
 
Potrivit sursei citate, în primul rând, PNDL 3, la fel ca PNDL 2, prevede aceleaşi tipuri de investiţii, acordate nu în funcţie de nevoile punctuale locale ale oamenilor, ci în funcţie de interesele firmelor de partid. USR PLUS a propus ca alocarea banilor să fie făcută în funcţie de nişte indicatori clari.
 
Reprezentanţii USR PLUS adaugă că, în al doilea rând, PNDL 3, la fel ca PNDL 2, nu stabileşte nişte criterii clare în aprobarea investiţiilor. USR PLUS a propus ca proiectele să fie aprobate în urma unei evaluări independente şi profesionalizate.
 
În al treilea rând, PNDL 3, la fel ca PNDL 2, nu prevede niciun fel de criteriu în stabilirea costurilor, ceea ce înseamnă preţuri umflate, stabilite la liber arbitru. USR PLUS a propus introducerea de costuri unitare maximale, prin raportare la lucrări similare, iar sumele ce depăşesc aceste costuri unitare să fie suportate din bugetul propriu al beneficiarului, mai scrie în comunicat.
 
Conform aceleiaşi surse, în al patrulea rând, PNDL 3 prevede, la fel ca PNDL 2, ca banii pentru proiecte să fie daţi "din pixul unui ministru, adică aşa cum a făcut şi Dragnea". USR PLUS a propus o evaluare independentă şi transparentă a propunerilor de investiţii, accesibilă publicului. 
 
"În forma actuală, PNDL 3 va fi cel mai mare jaf din banii românilor. USR PLUS îi solicită premierului Florin Cîţu, care nu mai are legitimitatea să continue în această funcţie, să îşi dea demisia", conchid reprezentanţii formaţiunii.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13. Florin Cîţu şi Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea şi Iordache în 2017: au călcat în picioare justiţia şi şi-au făcut cale liberă să fure. Florin Cîţu, demisia!", au scris, vineri după-amiază, pe Facebook, reprezentanţii USR PLUS.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, după şedinţa de Guvern, că a existat cvorum şi a fost aprobat Planul Anghel Saligny.

”Am avut o şedinţă de Guvern astăzi scurtă. Din păcate, colegii de la USR PLUS, deşi este în atribuţia lor de miniştri şi sunt plătiţi pentru asta, nu au venit la şedinţa de guvern. Am avut cvorum şi am aprobat Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny”, a declarat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.