Ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode, i-a transmis lui Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, la audierile din cadrul comisiilor parlamentare de specialitate, că preferă să fie ministru în Guvernul condus de Ludovic Orban, decât să fi fost, ”Doamne fereşte”, condus de Viorica Dăncilă. Bode a fost avizat negativ de comisiile parlamentare, cu 20 voturi pentru şi 25 voturi împotrivă. Ministrul Muncii Violeta Alexandru şi cel al Fondurilor Eruopene Marcel Boloş, au primit aviz negativ în comisiile parlamentare. Ministrul propus la Agricultură Adrian Oros a primit aviz pozitiv, iar ministrul Sănătăţii, Victor Costache a fost avizat negativ. Costache a declarat la audierile din Parlament că în România sunt de trei ori mai multe procese de malpraxis decât în SUA şi sunt spitale care practică o medicină defensivă pentru a nu fi victima unor procese penale. Costache consideră că este nevoie de o lege a malpraxisului.Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat miercuri, în cadrul audierilor în faţa comisiilor parlamentare, că programul Tomata va continua şi în acest an cu câteva îmbunătăţiri., urmând ca beneficiarii să deţină un registru de evidenţă a tratamentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Lucian Bode, propus la Transporturi, ultimul dintre miniştrii Cabinetului Orban ll audiat

CITEȘTE ȘI UPDATE - Bode a fost avizat negativ de comisiile parlamentare. Bode către Cuc: Prefer să fiu ministru în Guvernul Orban decât să fi fost, Doamne fereşte, condus de Viorica Dăncilă

UPDATE - Ministrul Muncii Violeta Alexandru, în faţa parlamentarilor

CITEȘTE ȘI Contre între Olguţa Vasilescu şi Violeta Alexandru la audierea ministrului Muncii - Vasilescu: Spuneţi textual dacă cresc pensiile cu 40%! / Alexandru: Intoxicaţi oamenii cu ştiri care creează panică!
CITEȘTE ȘI Ministrul Muncii, întrebat câte CET-uri asigură alimentarea cu agent termic în Bucureşti şi sub ce formă este livrat agentul termic în conducte

UPDATE - Audierea ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş, în Comisia pentru afaceri europene din Parlament

CITEȘTE ȘI Ministrul Fondurilor Europene spune că România va pierde 500 de milioane de euro în noul buget european / Boloş, aviz negativ după audierea în comisii

UPDATE - Ministrul Sănătăţii Victor Costache, în faţa Comisiilor reunite de sănătate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor

CITEȘTE ȘI Ministrul Sănătăţii: Avem de trei ori mai multe procese de malpraxis decât Statele Unite
CITEȘTE ȘI Costache: Anul acesta înregistrăm cel mai mic număr de decese din ultimii ani din cauza gripei, semn că vaccinarea şi campania de vaccinare au fost eficiente

UPDATE - Ministrul propus la Agrivultură, Adrian Oros, în faţa parlamentarilor

CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii anunţă că programul Tomata va continua, beneficiarii urmând să deţină un registru de evidenţă a tratamentelor la plante, iar suprafeţele vor fi verificate

 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Adrian Oros, propus pentru Ministerul Agriculturii, este programat la ora 9.00, iar Victor Costache, propus pentru Ministerul Sănătăţii, va apărea în faţa parlamentarilor de la ora 10.00. Audierea lui Victor Costache stă sub semnul OUG pentru liberalizarea programelor naţionale de sănătate, criticată aproape zilnic de către PSD, dar şi de alte partide. 

”După 3 luni de mandat, a venit vremea unor răspunsuri şi a unor întrebări sau îngrijorări legitime legate de activitatea ministrului Sănătăţii, Costache”, a scris, marţi seară, pe Facebook, deputatul USR Emanuel Ungureanu. 

De altfel, liderul USR, Dan Barna, a anunţat, marţi seară, că parlamentarii formaţiunii vor pune întrebări miniştrilor audiaţi ”pe probleme spinoase”. 

De la ora 12.00 este programată audierea lui Marcel Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene, iar de la ora 13.00 va fi audiată Violeta Alexandru, propusă la Miniserul Muncii. La audierile din octombrie, Violeta Alexandru a fost avizată negativ.

Ultimul care va fi audiat de către comisiile reunite este Lucian Bode, propus pentru Ministerul Transporturilor.

Luni şi marţi au fost audiaţi majoritatea miniştrilor propuşi să facă parte din Guvernul Orban II. În prima zi a fost avizat pozitiv Nicolae Ciucă, pentru Ministerul Apărării, iar în cea de-a doua zi a audierilor au fost avizaţi pozitiv Bogdan Aurescu, pentru Ministerul Afacerilor Externe, şi Virgil Popescu, pentru Ministerul Economiei.

Premierul demis şi desemnat Ludovic Orban a afirmat că nu este interesat de avize, întrucât nu acceptă evaluarea parlamentarilor PSD. Orban a precizat, marţi seară, că a fost mulţumit de prestaţia candidaţilor care au dovedit că au soluţii pentru problemele ridicate.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban II este programat în 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.