Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, în plenul Parlamentului, că românii nu vor fi niciodată solidari cu hoţii şi cu avocaţii lor, iar actuala guvernare va plăti pentru răul făcut la conducerea ţării şi că românii ar vota această moţiune de cenzură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Executaţi fără să crâcniţi toate deciziile care distrug România. Românii nu vor fi niciodată solidari cu hoţii şi cu avocaţii lor. Veţi plăti pentru răul pe care l-aţi făcut la conducera ţării. Dvs. aţi făcut şi faceţi foarte mult rău acestei ţări”, a afirmat Raluca Turcan.

Ea a susţinut că cetăţenii din această ţară îşi doresc ca acest guvern să plece.

”Românii din această ţară ar vota această moţiune de cenzură. Aveţi posibilitatea să optaţi să fiţi de partea poporului sau de păartea celor cu interese, de partea intereselor lui Liviu Dragnea. Dacă nu credeţi analizele şi sondajele, mergeţi printre oameni. De câte ori aţi mers în ultima vreme printre oameni fără să fiţi huiduiţi? Nu aveţi curajul! (...) Aveţi şansa să curmaţi această suferinţă a poporului român”, le-a spus prim-vicepreşedintele PNL parlamentarilor puterii.

”Există soluţii ca românilor să le meargă mai bine şi suntem la un vot de ele”, a susţinut ea.

Turcan a spus că societatea şi economia ar putea primi un balon de oxigen după această moţiune.

"În primul rând, în locul unui prim-ministru incompetent şi obedient, am putea un prim-ministru responsabil şi devotat şi care să transmită mai ales tinerei generaţii mesajul că merită să înveţi în ţara aceasta dacă vrei să accezi în elita societăţii. Mai mult decât atât mi se pare devastator pentru tânăra generaţie să aibă un prim-ministru care este subiect de bancuri pe WhatsApp, un preşedinte al celui mai important partid de guvernare care este personaj principal în jocul de-a spânzurătoarea sau pe Florin Iordache care este subiect de glume pentru copilaşii care învaţă, în clasele primare, înjurături cu degetele. Aceasta este ţara în care ne-aţi adus dumneavoastră cu acest guvern", a mai spus Turcan.

La rândul său, senatorul Florin Cîţu a spus că Guvernul trebuie oprit "pentru că altfel îşi va bate joc cu siguranţă de preşedinţia Consiliului Uniunii Europene".

"Această moţiune vine după un an în care guvernul Dragnea-Vâlcov-Dăncilă şi-a bătut joc de centenar şi a divizat societatea într-un fel în care numai Ceauşescu a mai făcut-o. Acest guvern trebuie oprit astăzi pentru că altfel îşi va bate joc cu siguranţă de preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. De doi ani guvernele Dragnea au ţinut sub sub asediu România, atacurile la justiţie au fost primele, au urmat asupra economiei. Dar sub guvernarea dumneavoatră, doamna premier, aceste atacuri s-au înteţit. Bineînţeles, disperarea îşi spune cuvântul. Ce doresc Liviu Dragnea şi gaşca lui? Să fure şi să nu plătească pentru asta. Asta au fost învăţaţi şi nu vor să se schimbe. Dar pentru asta aveau nevoie de o diversiune în economie şi concomitent cu atacurile la justiţie au început atacurile împotriva sectorului privat, cu capital românesc sau străin. Au atacat pe toată lumea. Mai întâi au ameninţat şi apoi au atacat", a spus el.

El a susţinut că nu se spune nimic de sectorul de stat, "care anul tercut a avut datorii de 3,5 miliarde de lei la bugetul de pensii şi 7 miliarde de lei la bugetul general consolidat".

"Banii aceştia de ce nu îi luaţi, doamnă premier? Nu-i aşa că nu v-au zis Vâlcov şi Dragnea că situaţia este atât de gravă?", a declarat Cîţu.

El l-a criticat şi pe minstrul Eugen Teodorovici.

"Teodorovici va rămâne în istorie ca groparul economiei şi nu degeaba, înţeleg că în PSD îi spuneţi minte puţină", a susţinut Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.